۴۴ هزار افغان در پاکستان منتظر انتقال به کشورهای غربی اند
اسلامآباد روز (پنج شنبه ۲۱ سرطان) اعلام کرد که دست کم ۴۴ هزار افغان که پس از بازگشت طالبان به قدرت وعده پذیرش کشورهای غربی را دریافت کرده اند، هنوز در پاکستان در بیسرنوشتی به سر میبرند.
در ماه آگست ۲۰۲۱ پس از سقوط نظام جمهوری در افغانستان بیش از ۱۲۰ هزار نفر که اکثراَ شهروندان این کشور بودند در عملیات پر هرج و مرج تخلیه هوایی از کابل به بیرون انتقال داده شدند.
از آن زمان به بعد صدها هزار تن دیگر از افغانستان فرار کرده اند و بسیاری آنها از سوی کشورهایی که در ماموریت ۲۰ ساله در افغانستان حضور نظامی داشتند، وعده پذیرش دریافت کرده اند.
ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان گفته است که حدود سه سال بعد از تصرف قدرت توسط طالبان، هنوز هم ۲۵ هزار افغان که تائیدی اسکان مجدد به ایالات متحده امریکا را دارند در پاکستان به سر میبرند.
به گفته او علاوه بر این ۹۰۰۰ افغان دیگر از سوی آسترالیا، ۶۰۰۰ نفر توسط کانادا، ۳۰۰۰ نفر از سوی آلمان و بیش از ۱۰۰۰ تن از سوی بریتانیا وعده پذیرش دریافت کرده اند، اما تا کنون به این کشورها منتقل نشده اند.
بلوچ در یک نشست هفته وار به خبرنگاران گفت: «ما از آنها خواستار تسریع روند تائید و صدور ویزا برای این افراد شده ایم تا به زودی ممکن منتقل شوند.»
با سقوط کابل به دست طالبان، اکثر کشورها سفارتخانههای خود را در افغانستان مسدود کردند و به دوسیههای مهاجرتی افغانها در اسلام آباد رسیدگی میکنند.
بسیاری افغانهایی که وعده پذیرش کشورهای غربی را دریافت کرده اند با ادارات خارجی یا در حکومت سابق تحت حمایت غرب در افغانستان کار کرده بودند و از انتقام جویی طالبان هراس دارند.
فلیپو گراندی، رئیس کمیساریای عالی ملل متحد در امور پناهندگان روز سه شنبه با شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان در مورد مهاجران افغان گفتگو کرد.
بر اساس بیانیهای که دفتر نخست وزیر پاکستان نشر کرده، شریف به گراندی گفته است که «جامعه بینالمللی باید باری را که پاکستان در میزبانی از چنین جمعیت بزرگ مهاجران بر دوش میکشد، درک کند و مسئولیت جمعی از خود نشان دهد.»
از زمان تسلط دوباره طالبان به قدرت و وضع محدودیتها، حدود ۶۰۰ هزار افغان به پاکستان رفته اند. پیش از آن نیز میلیونها مهاجر افغان در پاکستان به سر میبردند.