حکومت از موضع اتحادیه اروپا درباره روند صلح و انتخابات استقبال کرد.

حکومت افغانستان از اظهارات فدریکا موگرینی، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در قبال پروسه صلح و انتخابات استقبال کرده است.
فدریکا موگرینی روز دوشنبه، بیستم عقرب در نشست وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا، از همه جهتهای سیاسی خواست تا تلاشهای مرتبط به صلح را منسجم کنند و به این ترتیب زمینه برای مذاکرات مستقیم میان دولت مشروع پس از انتخابات و طالبان فراهم شود.
صدیق صدیقی، سخنگوی ریاست جمهوری گفته است که حکومت از این تصمیم استقبال میکند. او در توییتی نوشته است: «حکومت افغانستان از اظهارات خانم فدریکا موگرینی، مسوول روابط خارجی در رابطه به پروسه صلح و انتخابات افغانستان، که روز گذشته در نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا بیان داشت، استقبال میکند.»
وزیران کشورهای عضو اتحادیه اروپا روز دوشنبه در نشستی درباره وضعیت افغانستان بحث کردند. مسوول سیاست خارجی این اتحادیه پس از برگزاری این نشست در سخنانی ابراز امیدواری کرده است که مذاکرات مستقیم صلح میان دولتی که پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری شکل میگیرد و گروه طالبان آغاز شود.
به رغم تلاشهای مکرر، گروه طالبان تاکنون حاضر به گفتوگوی مستقیم با دولت نشده است.
از جانب دیگر، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت که خواهان مدیریت پروسه صلح به رهبری و مالکیت افغانها است. خانم موگرینی ضمن ابراز امیدواری به آغاز هر چه زودتر مذاکرات میان افغانستان و طالبان، خواهان از سرگیری مذاکرات میان امریکا و گروه طالبان نیز شد. او همچنان خواهان اجماع بینالمللی و منطقهای دربارهی پروسه صلح افغانستان شد.
مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از جانب دیگر تأکید کرده است که از روند صلح حمایت میکند، اما دستآوردهای ۱۸ ساله مردم افغانستان باید حفظ و تقویت شود.
خانم موگیرنی بر فراگیری پروسه صلح تأکید کرد و گفت که باید این روند به صورت همهجانبه به پیش برده شود و همه طرفها در آن نقش داشته باشند.
مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنان ابراز امیدواری کرد که نتیجه انتخابات به زودی اعلام شود و حکومت مشروع شکل بگیرد.
پیش از این حکومت افغانستان نیز اعلام کرده بود که مذاکرات صلح از سوی حکومتی که در نتیجه انتخابات شکل خواهد گرفت، به پیش برده میشود. محمداشرف غنی در جریان کارزارهای انتخاباتی بارها تأکید کرد که برای پیشبرد صلح که از مردم نمایندهگی کند، نیاز به تشکیل حکومت فراگیر و مقتدر است.
این در حالی است که تاکنون نتیجه انتخابات ریاست جمهوری اعلام نشده است. کمیسیون مستقل انتخابات از نقض مکرر تقویم انتخابات نگران است و نهادهای ناظر از بحرانی و سیاسی شدن انتخابات هشدار دادهاند.