مدارس دینی، مکاتب و مراکز تحصیلی دولتی و خصوصی تا سه ماه آینده بهصورت حضوری فعال نخواهند شد.
کمیته اضطراری جلوگیری از شیوع ویروس کرونا طرح تنظیم کسبوکار در مرحلهی «فلاکت» ناشی از کرونا را نهایی کرده است.
براساس این طرح، پوشیدن ماسک در مکانهای عمومی، رعایت فاصلهی دومتری، جلوگیری از تجمعات بیش از ده نفر، جلوگیری از خارجشدن افراد مسن از خانه و ضدعفونی کردن محیطهای کاری الزامی است.
همچنان طبق این طرح، فراهم ساختن وسایل بهداشتی در ادارات و نهادهای خدماتی و تولیدی برای کارمندان و کارگران و در نهایت رعایت نمودن شیفتهای کاری در اداراتی دولتی، نیز الزامی شده است.
دفتر مطبوعاتی سرور دانش، معاون دوم ریاستجمهوری در اعلامیهای گفته است که مرحلهی اول این طرح از فردا (یکشنبه، ۱۸ جوزا) برای مدت سه ماه تطبیق میشود.
وزارت صحت عامه موظف شده است که این طرح را با همکاری نهادهای ذیربط در تمام نقاط کشور تطبیق کند. تطبیق این طرح در ولایات را نیز کمیته اضطراری ولایتی مبارزه با کرونا بر عهده دارند.
نظارت از تطبیق این طرح را کمیته عالی نظارت بر عهده دارد. رهبری وزارتهای صحت عامه، داخله، کار و امور اجتماعی، اداره مستقل ارگانهای محلی، سکتور خصوصی و رهبری ولایت کابل اعضای این کمیته اند.
براساس این طرح، مدارس دینی، مکاتب و مراکز تحصیلی دولتی و خصوصی تا سه ماه آینده بهصورت حضوری فعال نخواهند شد. این مراکز آموزشی میتوانند فعالیتشان را بهصورت آنلاین و غیرحضوری ادامه دهند.
در اعلامیه گفته شده است در صورتی که قبل از سه ماه وضعیت ناشی از کرونا بهبود یابد، کابینه در مورد بازگشایی مراکز آموزشی تصمیم خواهد گرفت.
همچنان مطابق این طرح، هتلهای عروسی، سالنهای ورزشی، پارکهای تفریحی تا سه ماه آینده بسته میمانند و برگزاری مراسم فاتحه و سایر مراسمها و گردهماییهای فرهنگی و اجتماعی نیز ممنوع است.
در این طرح آمده است که رستورانتها کافهها تنها اجازه دارند که برای انتقال غذا به مشتریان فعالیت کنند. تردد ملیبس و «مینیبسها» همچنان متوقف و فعالیت وسایط نقلیهای که بیش از چهار نفر را حمل کنند، ممنوع است.
در بخشی از این طرح همچنان آمده است که تمام شرکتها و نهادهای تولیدی و خدماتی سکتور خصوصی میتوانند فعالیتهایشان را با درنظرداشت تدابیر احتیاطی و مراقبتهای صحی آغاز کنند.
سرور دانش، معاون دوم ریاستجمهوری و رییس کمیته اضطراری جلوگیری از شیوع کرونا در جلسهی امروز این کمیته بر ضرورت همکاری تمام نهادهای دولتی، سکتور خصوصی و شهروندان کشور تأکید کرده است.
این در حالی است که براساس آمارهای وزارت صحت عامه، تا ظهر روز گذشته، ۱۸ هزار و ۹۶۹ نفر در سطح افغانستان به کرونا مبتلا شدهاند. از این میان، یکهزار و ۷۶۳ نفر بهبود یافته و ۳۰۹ نفر دیگر جان دادهاند.