تحقیق: دگزامتازون میتواند جان بسیاری از بیماران کرونا را نجات دهد.
داروی ارزان قیمت دگزامتازون تا حالا نخستین داروی است که بر اساس شواهد، قادر به نجات زندگی بسیاری بیماران کووید۱۹ است. دانشمندان نتیجه این تحقیقات را «پیشرفت چشمگیر» در مبارزه علیه بیماری کرونا عنوان کرده اند.
براساس نتایج این تحقیق دانشمندان انگلیسی که روز سه شنبه نشر شد، دگزامتازون که یک داروی مورد استفاده برای کاهش التهاب در دیگر بیماریهاست، میزان مرگ یک سوم بیماران شدید کووید۱۹ را که در شفاخانهها بستری شده اند، کاهش داده است.
دانشمندانی که این تحقیق را انجام داده اند، گفتند که نتیجه تحقیق آنان بیانگر این است که به صورت فوری این دارو برای بیماران شدید کووید۱۹ تجویز شود.
مارتین لاندرای، پروفیسور دانشگاه آکسفورد که در رهبری آزمایش این دارو نقش داشته است، گفت: «این نتیجه نشان میدهد که اگر به آن بیماران کووید۱۹ که زیر دستگاه تنفس مصنوعی (ونتیلاتور) قرار دارند یا آکسیجن کمکی دریافت میکنند دگزامتازون داده شود، این دارو جانها را نجات میدهد و آنهم با هزینه بسیار پایین.»
او که به صورت آنلاین به خبرنگاران معلومات میداد، گفت: «جایگزین ساختن هر داروی دیگر [به جای دگزامتازن] واقعاً سخت خواهد بود، چونکه با کمتر از ۵۰ پوند (۶۳ دالر) شما میتوانید هشت بیمار را تحت معالجه قرار دهید و زندگی یک تن را نجات بدهید.»
پیتر هاربی، یکی از دو نویسنده این تحقیق، گفت که دگزامتازون «تنها داروی است که تا حالا نشان داده است که میزان مرگ و میر را به صورت چشمگیر کاهش میدهد.»
او گفت: «این یک پیشرفت چشمگیر است. دگزامتازون ارزان است، در طاقچه (دواخانهها) وجود دارد و به صورت فوری میتواند برای نجات جان انسانها در سراسر جهان استفاده شود.»
فعلاً هیچ تداوی و واکسین تاییده شده برای بیماری کووید۱۹ وجود ندارد. تا حالا ابتلای بیش از هشت میلیون نفر به این بیماری تشخیص شده و ۴۳۱ هزار تن در اثر آن وفات کرده اند.
در این تحقیق از شیوه علمی تطبیق تصادفی این دارو بر ۲۱۰۰ بیمار کرونا و مقایسه نتایج با ۴۳۰۰ بیمار دیگری که این دارو را نگرفته بودند، کار گرفته شده است.
لاندرای گفت که این تحقیق بیانگر این است که در نتیجه تطبیق این دارو از هر هشت بیماری که تحت تنفس مصنوعی یا ونتیلاتور قرار دارند، از مرگ یک تن جلوگیری میشود. او افزود که در میان آن بیماران کووید۱۹ که آکسیجن کمکی میگیرند اما تحت ونتیلاتور قرار ندارند، تطبیق این دارو باعث جلوگیری از مرگ یک تن در هر ۲۵ بیمار میشود.
af/na (Reuters)