کارکنان دارای صلاحیت امضا، هر روزه در دفاتر حاضر باشند، مکاتب و دانشگاهها از ۱۵ اسد به صورت تدریجی باز خواهند شد.
کمیته اضطراری جلوگیری از شیوع ویروس کرونا طرح تغییر رژیم کاری ادارات دولتی را تأیید کرد.
کمیته اضطراری جلوگیری از شیوع ویروس کرونا به ریاست سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری که امروز شنبه، ۲۱ سرطان ۱۳۹۹ دایر شده بود، طرح تغییر رژیم کاری ادارات دولتی در مرحله فلاکت ناشی از اوج شیوع ویروس کرونا را تأیید کرد.
بر اساس این طرح، قرار است ساعات کاری ادارات دولتی از ساعت ۸:۰۰ صبح تا ساعت ۴:۰۰ بعد از ظهر تنظیم شود و کارمندان ادارات در دو شیفت روزهای زوج و فرد به کار خویش حاضر شوند.
سرور دانش، معاون رئیس جمهور در این رابطه گفت که تغییر رژیم کاری ادارات دولتی بر اساس پیشنهاد ادارات مختلف در راستای ارائه خدمات بهتر به مردم، صورت میگیرد.
معاون رئیس جمهور افزود ادارات دولتی مکلف است که نکات بهداشتی را برای جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا در نظر بگیرند و فاصله اجتماعی را در زمان ارائه خدمات به مراجعین، رعایت کنند.
طبق طرح تغییر رژیم کاری ادارات دولتی، کارکنان ردیف (الف) و (ب) که شامل بستهای فوق، مافوق، اول و دوم خدمات ملکی میشوند و کارکنانی که دارای صلاحیت امضا هستند و یا مسئولیت بخشهای ضروری را به عهده دارند، باید همه روزه سرکار حاضر شوند. همچنین ادارات بر اساس نیاز میتوانند رژیم کاری کارمندان خود را تنظیم کنند.
در این طرح، اداره ملی احصائیه و شاروالی کابل، به دلیل حجم بالای تقاضای مراجعه کنندگان، استثنا قرار داده شده و کارمندان آنها باید همه روزه سرکار حاضر شوند.
در جلسه امروز کمیته اضطراری جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، همچنین طرح تنظیم کسب و کار و فعالیت اصناف مختلف، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
اعضای جلسه فیصله کرند که طرح تنظیم کسب و کار و فعالیت اصناف در جلسه روز دوشنبه کابینه مطرح گردد و با توجه به وضعیت اقتصادی کشور و مردم، در این مورد تصمیم لازم اتخاذ گردد.
در جلسه امروز کمیته اضطراری جلوگیری از شیوع ویروس کرونا همچنین طرح بازگشایی مکاتب و پوهنتونهای دولتی و خصوصی نیز مطرح شد و در مورد آن مسئولان وزارتهای معارف و تحصیلات عالی و سکتور خصوصی، به تفصیل و با جزئیات دیدگاههای شان را مطرح کردند.
پس از طرح دیدگاه های مسئولان ادارات ذیربط، فیصله شد که مکاتب و دانشگاههای دولتی و خصوصی تا ۱۵ اسد سال جاری همچنان مسدود بماند و بازگشایی تدریجی آنها بعد از ۱۵ اسد، به نتایج سروی وزارت صحت عامه از وضعیت عمومی صحی کشور ناشی از شیوع ویروس کرونا، بستگی دارد. این سروی تا اواخر هفته جاری پایان مییابد و نتایج آن در جلسه هفته آینده کابینه ارائه خواهد شد.
در طرح بازگشایی مکاتب و دانشگاههای دولتی و خصوصی، وزارتهای معارف و تحصیلات عالی بستههای کمکی را به مکاتب و دانشگاههای خصوصی پیشنهاد کردهاند و همچنین بر تقویت سیستم آموزش آنلاین در کشور تأکید شده است.
استاد دانش، در رابطه به طرح بازگشایی مکاتب و دانشگاههای دولتی و خصوصی گفت که در این رابطه نظر وزارت صحت عامه برای هیأت رهبری حکومت مهم است و درصورتیکه این وزارت وضعیت را مناسب تشخیص دهد، حکومت در مورد بازگشایی تدریجی مراکز آموزشی تصمیم خواهد گرفت.
معاون رئیس جمهور گفت با توجه به شرایط کنونی ناشی از شیوع ویروس کرونا، حفظ جان دانشآموزان و دانشجویان برای حکومت افغانستان اولویت دارد و به همین دلیل نیاز است تا در مورد بازگشایی مراکز آموزشی با دقت بیشتر و مطالعه دقیقتر وضعیت عمومی صحی کشور، تصمیم گرفته شود. استاد دانش تأکید کرد که پیشنهاد های ارائه شده از سوی سکتور خصوصی در این مورد در جلسه کابینه مورد بحث قرار می گیرد.
در جلسه امروز کمیته اضطراری جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، طرح آغاز مسابقات ورزش کریکت بدون حضور تماشاگران، ارائه و مورد تأیید قرار گرفت.
نماینده کریکت بورد کشور گفت که با توجه به اینکه ورزش کریکت در فضای باز انجام میشود و فاصله اجتماعی نیز به صورت طبیعی در این ورزش رعایت میشود، خواستار آغاز مجدد این مسابقات هستند.
او افزود که آنها مسابقات را بدون حضور تماشاگران برگزار میکنند، اما تلاش میشود که مسابقات از طریق تلویزیونها و شبکههای اجتماعی به صورت زنده پخش شود تا مردم بتوانند آن را تماشا کنند.
معاون رئیس جمهور گفت که باتوجه به موافقت وزارت صحت عامه و تعهد اداره کریکت بورد به رعایت توصیه های صحی، اداره کریکت بورد اجازه دارد که مسابقات کریکت را آغاز کند و برنامههای خود را در این رابطه روی دست گیرد.
در این جلسه همچنین فیصله شد که در رابطه به آغاز سایر فعالیتهای ورزشی، یک طرح جداگانه تهیه شود و به جلسات بعدی کمیته برای بحث و بررسی بیشتر ارائه گردد.