۱۲ آگوست، روز جهانی جوانان
نامگذاری روز جهانی جوانان
در ۱۷ دسمبر ۱۹۹۹، مجمع عمومی سازمان ملل متحد، ۱۲ آگوست را به عنوان روز جهانی جوانان اعلام کرد. روز جهانی جوانان با اندیشهی «ساختن یک دنیای بهتر؛ به همراه جوانان» ایجاد گردید. به این بهانه، سازمان ملل از تمام کشورهای دنیا میخواهد تا عملاً در راستای توسعه امکانات و منابع به کمک جوانان و برای جوانان تلاش نمایند.
سازمان ملل میگوید جوانان امروز با شرایط سخت استخدام، امنیت پایین شغلی و کنار گذاشته شدن از تصمیم گیرهای مهم و حتی شراکت در امور، دچار ضعف در باورها و ضعف در اعتماد به نفس خودشان شدهاند. بنابراین دولتها، نهادهای خصوصی، دانشگاهها و افراد خیرخواه، میتوانند با فراهم آوردن شرایط کار و دادن فرصت به جوانان، اعمال نفوذ در مؤسسات و … به این قشر مهم و مالک آینده کشور کمک کنند.
رییسجمهور اشرف غنی میگوید که معینیت جوانان وزارت اطلاعات و فرهنگ را به ریاست دفتر ریاستجمهوری منتقل و بست دستیار ویژهی ریاستجمهوری در امور توانمندسازی جوانان را ایجاد میکند.
آقای غنی این اظهارات را امروز (چهارشنبه، ۲۲ اسد) در پیامی به مناسبت روز جهانی جوانان مطرح کرده است. او گفته است که دستیار ویژهی ریاستجمهوری در برجستهساختن نقش زنان سهم مهمی خواهد داشت و پس از این جوانان میتوانند بهگونهی مستقیم با رییسجمهور در ارتباط باشند.
رییسجمهور غنی همچنان گفته است که تا ۴۵ روز دیگر شورای عالی جوانان ایجاد میشود و اولین جلسهی خود را دایر میکند. به گفتهی او، در این شورا جوانان به نمایندگی از ۳۴ ولایت کشور عضویت خواهند داشت و در راستای رسیدگی به امور مربوط به جوانان فعالیت خواهند کرد.
غنی تأکید کرد که به باور او در افغانستان سه اکثریت زنان، جوانان و فقیران در تصمیمگیریهای بزرگ به اقلیت تبدیل شده بود. او در عین حال از همکاری شبکهی جوانان و زنان در سه سال گذشته در برنامههای ملی یاد و از فعالیت آنان تقدیر کرد.
او در بخشی از صحبتهایش همچنان گفت که ۱۵ هزار بست خالی در سراسر کشور موجود میباشد که قرار است جوانان تحصیلکرده و باظرفیت پس از سپریکردن امتحان و مراحل اداری در کمیسیون اصلاحات اداری و خدمات ملکی، آن بستها را اشغال کنند.
رییسجمهور غنی در ادامه علاوه کرد که بهخاطر قدردانی از جوانان کشور، به آن عده از جوانانی که برای دستکم دو سال در یک ولسوالی مشغول تدریس دانشآموزان بودهاند، بورسیههای تحصیلی درنظر گرفته میشود.
آقای غنی از حضور جوانان در لویهجرگه و خواست آنان از طالبان برای دستبرداشتن از خشونت نیز قدردانی کرد. او گفت که انتظار مردم و جوانان از طالبان در لویهجرگهی مشورتی صلح این بود که از خشونت دست کشیده و با هیأت مذاکرهکنندهی دولت افغانستان وارد مذاکرهی مستقیم شوند.