جهانخبر برتر

«نخستین واکسن کرونا در اروپا احتمالا از ماه جدی توزیع می‌شود.»

آژانس دارویی اروپا در نظر دارد با تایید هر چه سریعتر کارایی نخستین واکسن بیماری کووید۱۹ زمینه توزیع آن را از ماه جدی/جنوری سال آینده میلادی فراهم کند.

مدیر آژانس دارویی اروپا روز شنبه با اشاره این مطلب گفت نهاد تحت ریاست وی در نظر دارد با توجه برنامه تعیین شده برای توزیع نخستین واکسن کرونا در اتحادیه اروپا در ژانویه آینده، تا پایان سال جاری نظر مساعد خود را در خصوص این واکسن اعلام کند.

گیدو راسی، مدیر آژانس دارویی اروپا در گفتگویی با یک نشریه ایتالیایی که روز شنبه ۱۴ نوامبر منتشر شد، تصریح کرد: «اگر داده‌ها معتبر و قابل دفاع باشد ما تا پایان سال جاری چراغ سبز خود را نشان می‌دهیم و توزیع واکسن از ماه ژانویه آغاز خواهد شد.»

آژانس دارویی اروپا ماموریت دارد تا بر صدور مجوز و توزیع محصولات دارویی در اتحادیه اروپا نظارت کند. برای آنکه لابراتوارها بتوانند داروهای خود را در سراسر اتحادیه اروپا به بازار عرضه کنند نیز در نهایت به چراغ سبز کمیسیون اروپا نیاز خواهد بود.

آندریا اَمون، مدیر مرکز کنترل بیماری‌های آژانس اروپایی مبارزه با بیماری‌های همه‌گیر نیز چهارشنبه گذشته پیش‌بینی کرده بود که در خوشبینانه‌ترین حالت واکسیناسیون کرونا در اروپا از سه ماهه نخست سال ۲۰۲۱ آغاز خواهد شد.

یک منبع اروپایی نیز روز سه‌شنبه به خبرگزاری فرانسه گفته بود که مجوز استفاده از نخستین واکسن کرونا در اتحادیه اروپا به احتمال قوی ابتدای سال ۲۰۲۱ صادر خواهد شد.

نخستین نشانه‌های تاثیر واکسن تابستان سال آینده قابل مشاهده است

گیدو راسی در ادامه تصری کرد: «آژانس دارویی اروپا پیش‌تر روی شش یا هفت پروژه مختلف تولید واکسن برای توزیع در سال ۲۰۲۱ حساب باز کرده بود و روز جمعه نخستین داده‌های نهایی آزمایش‌های بالینی واکسن تولید شده توسط شرکت فایزر را دریافت کرد.»

مدیر آژانس دارویی اروپا همچنین یادور شد که داده‌های بالینی شرکت بریتانیایی-سوئدی آسترازنکا که مربوط به آزمایش به روی حیوانات است دریافت شده و در حالی بررسی است و گفتگو‌های مفصلی نیز با شرکت مدرنا صورت گرفته است.

به گفته مدیر آژانس دارویی اروپا در صورتی که توزیع واکسن کووید۱۹ از ماه ژانویه آغاز شود نخستین نشانه‌های تاثیر آن بر شیوع ویروس پنج تا شش ماه بعد، عمدتا در تابستان آینده قابل مشاهده خواهد بود.

این مسئول اروپایی تاکید کرد که واکسینه کردن همه مردم در حال حاضر امکان‌پذیر نیست و واکسن کووید در ابتدا در بین اقشار خاصی چون سالخوردگان و کارکنان بخش‌های درمانی و بیمارستانی که بیش‌ از دیگران در معرض ویروس هستند توزیع خواهد شد.

مدیر آژانس دارویی اروپا در عین حال تاکید کرد: «برای آنکه بتوان شاهد کاهش چشمگیر روند همه‌گیری بیماری باشیم بایست بیش از نیمی از جمعیت اروپا واکسینه شوند و برای این منظور به دست کم ۵۰۰ میلیون دوز واکسن نیاز است.»

وی همچنین تصریح کرد که واکسیناسیون همه شهروندان دست کم یک سال طول خواهد کشید اگر همه چیز خوب پیش بروند برای پایان سال آینده میلادی به سطح ایمن‌سازی کافی دست خواهیم یافت.

امید‌ها برای دستیابی به واکسنی موثر برای مقابله با همه‌گیری بیماری کووید۱۹ در حالی نسبت به قبل پررنگ‌تر شده که رسانه‌‌ها ابتدای هفته جاری اعلام کردند دو شرکت آلمانی «بایون‌تک» و غول داروسازی «فایزر» در ایالات متحده در یک همکاری مشترک به یک واکسن مقابله با بیماری کووید۱۹ با تضمین کارایی ۹۰ درصدی دست پیدا کرده‌اند.

این پیشرفت علمی در حالی بدست آمده که بسیاری از شرکت‌‌ها و موسسات علمی و دانشگاهی در کشورهای مختلف همزمان مشغول طی مراحل نهایی آزمایش‌های بالینی به روی دیگر پروژه‌های تولید واکسن کرونا هستند.

شاهد

خبرگزاری #شاهد با دریافت جواز شماره ۴۶۳ وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان در کنار دیگر رسانه های کشور با درک شرایط کنونی افغانستان، مصمم است پرچم #بیطرفی را بر دوش داشته باشد. ما بر این باور هستیم که #آگاهی از شرایط می‌تواند #آزادی را به دنبال داشته باشد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا