رزمری دیکارلو، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سیاسی و تثبیت صلح، میگوید که این سازمان به ارایه کمکها در افغانستان ادامه میدهد و افغانها را تنها رها نخواهد کرد.
او که روز «پنجشنبه، ۱۸ قوس»، به سفر سهروزهاش به کابل پایان داد، گفته است که سازمان ملل به حمایتش از افغانها در راستای ایجاد جامعه فراگیر، عادلانه و صلحآمیز ادامه میدهد.
دیکارلو در جریان سفرش به افغانستان، با نمایندهگان طالبان، شماری از سیاسیون، رهبران زن و اعضای جامعه مدنی دیدار کرده است.
براساس اعلامیه سازمان ملل متحد، معاون دبیرکل این سازمان بر حضور ملل متحد در افغانستان و ارایه خدمات در کشور تأکید کرده و گفته است که این سازمان در وضعیت وخیم انسانی کنونی، در کنار افغانها میماند.
او گفته است: «سازمان ملل متحد از سال ۱۹۴۹ در افغانستان حضور دارد و همانگونه که در بحران اخیر نشان داده شد، ما قصد نداریم مردم افغانستان را رها کنیم.»
همچنان به باور دیکارلو، وضعیت انسانی در افغانستان در مقایسه با سال گذشته بهشدت بدتر شده است.
او گفته است که ملل متحد در کنار افزایش کمکهایش، با نهادهای مالی بینالمللی کار میکند تا بحران نقدینهگی در این کشور حل شود و بتوانند جلو فروپاشی کامل اقتصادی-سیاسی در افغانستان را بگیرند.
به گفته دیکارلو، وی در دیدار با نمایندهگان ارشد طالبان، بر مشارکت همه افغانها، بهویژه زنان، گروههای مذهبی و اقلیتهای قومی در حکومتداری و زندهگی عمومی تأکید کرده است.
معاون دبیرکل سازمان ملل متحد افزوده که ایجاد افغانستان فراگیر، پابندی به تعهدات حقوق بشری و قاطعیت در سرکوب تروریسم از بایدها است و افغانها و جهانیان مشتاقاند که اقدامات عملی در این راستا را ببینند.
رزمری دیکارلو همچنان از وضعیت زنان و دختران در افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
به گفته او، زنان و دختران در افغانستان میخواهند در کنار درس و کار، در زندهگی عمومی سهم داشته باشند.
معاون دبیرکل سازمان ملل متحد تصریح کرده است که پیشرفتهای حاصل شده در این زمینه نباید نابود شود.
گفتنی است که پس از تسلط دوباره طالبان، افغانستان با بحرانهای صحی، اقتصادی و اجتماعی روبهرو است.
براساس آمارهای ملل متحد، هم اکنون ۲۳ میلیون شهروند افغانستان با خطر گرسنهگی مواجهاند و اگر شرایط همینگونه ادامه یابد، تا میانه سال ۲۰۲۲ میلادی حدود ۹۷ درصد شهروندان افغانستان زیر خط فقر میروند.