دو منبع آگاه روز سه شنبه گفتند که بانک جهانی کار سه پروژه در بخش صحت، زراعت و معیشت را در افغانستان از سر گرفته است، اما پروژههای حدود ۱۵۰ میلیون دالری در بخش آموزش را در حالت تعلیق حفظ میکند.
بانک جهانی چهار پروژه را که ارزش آن به حدود ۶۰۰ میلیون دالر میرسید، در اواخر ماه مارچ به دلیل نگرانیهای عمیق از ممنوعیت حضور دختران در مکتبهای دولتی متوقف کرد.
وزارت مالیه ایالات متحده امریکا روز دوشنبه اعلام کرد که گروه هفت شریک و سایر کمککنندگان بزرگ به صندوق امانت بازسازی افغانستان روز جمعه در جریان جلسه بهاری صندوق بین المللی پول و بانک جهانی در باره بهبود امنیت اقتصادی و غذایی افغانستان بحث خواهند کرد.
یکی از منابع گفت که برخی از سازمانهای چند ملیتی، به شمول صندوق بین المللی پول، هیئت معاونت ملل متحد در افغانستان (یوناما) و بانک توسعه اسلامی نیز در این جلسه اشتراک خواهند کرد.
بانک جهانی در زمان توقف این چهار پروژه خاطرنشان نموده بود که بر اساس پالیسیاش، همه فعالیتهای تمویل شده توسط صندوق امانی بازسازی افغانستان مکلف به حمایت از دسترسی برابر زنان به خدمات است.
یکی از منابع گفت که با توجه تشدید بحران اقتصادی که در نتیجه افزایش قیمت مواد غذایی و مواد سوخت در پی جنگ روسیه در اوکرایین وخیمتر شده است، مقامات تصمیم گرفته اند تا «آمادگیها» برای آغاز سه پروژه غیرآموزشی را از سر بگیرند. ارزش این پروژهها حدود ۴۵۰ میلیون دالر است.
بانک جهانی هفته گذشته چشم انداز تیرهای از وضعیت اقتصادی افغانستان منتشر کرد و گفت که درامد سرانه در ربع آخر سال ۲۰۲۱ به بیش از یک سوم کاهش یافته است.
در گزارش بانک جهانی گفته شده است که حدود ۳۷ درصد خانوادههای افغان پول کافی برای خرید غذا ندارند، در حالی که ۳۳ درصد فقط میتوانند غذای خود را تامین کنند، نه بیشتر از آن.
بانک جهانی زمانی که توافق کرد تا بودجه صندوق امانی بازسازی افغانستان برای پروژههای جدید آژانسهای ملل متحد مصرف شود، تصریح کرد که انتظار دارد «روی مشارکت و نفع بردن زنان و دختران از این حمایتها، قویاً تمرکز شود.»
طالبان حقوق و دستآوردهایی را که توسط زنان در دو دهه گذشته بدست آمده بود از بین بردند، از جمله بر کار زنان محدودیت وضع کردند و آن ها را از سفر بدون محرم شرعی منع نمودند. همچنین دختران بالاتر از صنف ششم هنوز هم از رفتن به مکتب محروم اند.