آبله میمون توسط ویروس آبله میمون ایجاد میشود که یکی از اعضای خانواده ویروسهای آبله است، اگرچه شدت آن بسیار کمتر است و کارشناسان میگویند احتمال سرایت آن کم است.
این بیماری بیشتر در مناطق دورافتاده کشورهای مرکز و غرب آفریقا، در نزدیکی جنگلهای بارانی استوایی رخ میدهد.
این ویروس دو گونه اصلی دارد – آفریقای غربی و آفریقای مرکزی.
دو نفر از بیماران مبتلا از نیجریه به بریتانیا سفر کردهاند، بنابراین به احتمال زیاد آنها به سویه ویروس غرب آفریقا مبتلا هستند که عموماً خفیف است، اما هنوز تأیید نشده است.
مورد سوم یک کارمند بهداشت بود که ویروس را از یکی از این بیماران گرفته است.
چهار مورد اخیر – سه مورد در لندن و یک مورد در شمال شرق انگلستان- هیچ ارتباط شناخته شدهای با یکدیگر یا سابقه سفر ندارند. به نظر میرسد آنها این بیماری را در بریتانیا گرفتهاند.
سازمان امنیت سلامت بریتانیا میگوید هر کسی که نگران ابتلاست باید به یک متخصص بهداشت مراجعه کند، اما قبل از رفتن به کلینیک یا مطب تماس برقرار کند.
نشانههای آبله میمون چیست؟
نشانههای اولیه شامل تب، سردرد، ورم، کمردرد، درد عضلات و بیحالی عمومی است.
هنگامی که تب شروع میشود، جوشها و التهابهای پوستی ایجاد میشوند که اغلب از صورت شروع میشوند، سپس به سایر قسمتهای بدن، معمولاً کف دستها و کف پا گسترش مییابند.
این جوشها که میتوانند با خارش زیاد همراه باشد، تغییر میکنند و مراحل مختلفی را طی میکند تا در نهایت یک جای زخم ایجاد میشود که بعداً میریزد. ضایعات میتوانند باعث باقی ماندن جای زخم شوند.
عفونت معمولاً خود به خود برطرف میشود و بین ۱۴ تا ۲۱ روز طول میکشد.
چگونه به آبله میمون مبتلا میشوید؟
آبله میمون میتواند زمانی که فردی در تماس نزدیک با فرد آلوده باشد سرایت کند. این ویروس میتواند از طریق پوست زخم شده، دستگاه تنفسی یا از طریق چشم، بینی یا دهان وارد بدن شود.
خبرگزاری #شاهد با دریافت جواز شماره ۴۶۳ وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان در کنار دیگر رسانه های کشور با درک شرایط کنونی افغانستان، مصمم است پرچم #بیطرفی را بر دوش داشته باشد.
ما بر این باور هستیم که #آگاهی از شرایط میتواند #آزادی را به دنبال داشته باشد.