لویزه امتسبرگ، مسئول حقوق بشر حکومت آلمان فدرال به مناسبت روز جهانی پناهجویان، خواستار عملی کردن برنامه پذیرش بشردوستانه برای افغانها شد که قبلاً مورد توافق احزاب ائتلافی آلمان قرار گرفته است.
اردوی آلمان فدرال در سال ۲۰۲۱ همراه با دیگر نیروهای نظامی ناتو به صورت عجولانه افغانستان را ترک کرد و در نتیجه طالبان به قدرت رسیدند و نظام جمهوری اسلامی سقوط کرد.
در عملیات پر هرج و مرج تخلیه که توسط نیروهای نظامی انجام شد، هزاران تن از کابل به آلمان انتقال داده شدند، اما هزاران نفر از کارمندان محلی پیشین اردوی آلمان فدرال تاهنوز در افغانستان باقیمانده اند.
سازمان های حقوق بشری از حکومت آلمان انتقاد میکنند که پذیرش و انتقال این افراد و خانوادههایشان را که در معرض تهدید طالبان قرار دارند، به تأخیر میاندازد.
مسئول حقوق بشر حکومت آلمان فدرال در بیانیهای به مناسبت روز جهانی پناهجویان از آمادگیهای گسترده برای کمک به مهاجران اوکرایینی و تلاشهای مختلف برای پذیرش آنها سپاسگزاری کرد.
خانم امتسبرگ همزمان از یک «رکورد نگرانکننده» مهاجرت سخن گفت. براساس گزارش اخیر کمیساریای عالی ملل متحد در امور پناهندگان، بیش از ۱۰۰ میلیون انسان در سرتاسر جهان در آوارگی به سر میبرند.
امتسبرگ تصریح کرد که نباید چشمان خود را در برابر «کاستیهای حقوق بشری در اروپا» بست. او افزود: «این (کاستیها) شامل قرارداد غیرقابل قبول مهاجرت میان بریتانیا و رواندا، عقب زدن مهاجران در مرزهای بیرونی خلاف حقوق بینالملل، و نیز جرمپنداری فعالیتهای سازمانهای غیردولتی برای نجات مهاجران از غرق شدن میباشند.»
hm/af (AFP)