افغانستان

معاون سیاسی طالبان: معتقد به نظام انتخاباتی هستیم.

عبدالکبیر، معاون سیاسی رئیس‌الوزرای طالبان در دیدار با رزا اوتونبایوا، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل برای افغانستان گفته که این گروه «معتقد به نظام انتخاباتی است.»

خبرگزاری باختر گزارش داد که عبدالکبیر در این دیدار گفته که طالبان «خواهان برگزاری انتخابات بر اساس تخصص است.»

باختر، خبرگزاری تحت کنترول طالبان جزئیات بیشتر در مورد اظهارات عبدالکبیر در مورد انتخابات ارائه نکرده است. یوناما نیز تاکنون در مورد این دیدار چیزی نگفته است.

در این دیدار شماری دیگر از مقام‌های ارشد این گروه از جمله وزیر اطلاعات و فرهنگ طالبان و انس حقانی، برادر سراج‌الدین حقانی، وزیر داخله این گروه نیز حضور داشته اند.

عبدالکبیر در این دیدار به رزا اوتونبایوا گفته که طالبان تمام شرایط را تکمیل کرده و باید به رسمیت شناخته شود.

معاون سیاسی طالبان در حالی از باور به انتخابات سخن می‌گوید که طالبان قدرت را از راه جنگ و از طریق زور به دست گرفته و مشروعیت قانونی، مردمی و بین‌المللی ندارد.

از سوی دیگر، طالبان پیوسته از مردم می‌خواهد با رهبر این گروه «بیعت» کنند و از فرامین ملا هبت‌الله آخندزاده بدون چون و چرا اطاعت کنند و نظام طالبانی را بپذیرند.

طالبان در عمل پس از تسلط بر افغانستان، تمامی نهادهای منتخب از جمله کمیسیون‌های برگزاری انتخابات را لغو کرده و با زور تفنگ حکومت کرده است.

طالبان نظام مبتنی بر انتخابات و رأی مردم را مردود می‌داند و پارسال برای کسب مشروعیت لویه جرگه در کابل تشکیل داد و از علمای طرفدار خود «بیعت» گرفت.

طالبان در بیش از یک و نیم سال گذشته، شورای ملی شامل پارلمان و مجلس سنا، شوراهای ولایتی، وزارت دولت در امور پارلمان و همچنین قانون اساسی افغانستان را لغو کرده است.

طالبان همچنین مجوز فعالیت احزاب سیاسی را لغو کرده و زنان و دختران را از حقوق اولیه آموزش، کار و سفر محروم کرده است.

عبدالکریم حیدر، معاون وزارت عدلیه طالبان پارسال گفته بود که افغانستان ضرورتی به قانون اساسی ندارد و «مشکلات مردم در کشور بر بنیاد فقه حنفی حل می‌شود.»

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان نیز در ماه اسد پارسال گفته بود که رهبر طالبان در دیدار با والیان این گروه در قندهار گفته که «قوانینی که توسط مردم ساخته شود، غیرقابل اجرا است.»

سخنگوی طالبان به نقل از ملا هبت‌الله گفت که قوانین و فیصله‌های دولت نباید به «خواست مردم» ساخته و اجرا شود.

رهبر طالبان در نشست با والیان این گروه گفته بود «در امارت اسلامی تنها احکام الله جاری است و فیصله‌ها بنا به میل مردم گرفته نمی‌شود.»

شاهد

خبرگزاری #شاهد با دریافت جواز شماره ۴۶۳ وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان در کنار دیگر رسانه های کشور با درک شرایط کنونی افغانستان، مصمم است پرچم #بیطرفی را بر دوش داشته باشد. ما بر این باور هستیم که #آگاهی از شرایط می‌تواند #آزادی را به دنبال داشته باشد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا