در نشست دوحه درباره بازنگری عملیات امدادرسانی سازمان ملل در افغانستان صحبت خواهد شد.
دیپلوماتها گفتند آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در نشست دوحه درباره بازنگری عملیات حیاتی امدادرسانی این سازمان در افغانستان صحبت میکند.
پس از جلوگیری طالبان از کار زنان در آژانسهای سازمان ملل، این سازمان گفته که با یک “انتخاب وحشتناک” در مورد ادامه عملیات خود روبرو است.
طالبان اوایل اپریل کار زنان در آژانسهای زیر کنترل یوناما در افغانستان را ممنوع کرد. پیش از آن این گروه از کار زنان در سازمانهای غیر دولتی جلوگیری کرده بود.
انتظار میرود در این نشست درباره آنچه بزرگترین بحران انسانی خوانده شده و با اقدامات طالبان درباره کار و آموزش زنان بدتر شده گفتگو شود.
به گزارش فرانس ۲۴، دیپلوماتها گفتند که گوترش در تلاش برای یافتن راههایی برای نفوذ بر طالبان، نمایندگان ویژه حدود ۲۵ کشور و نمایندگان سازمانهای بینالمللی را امروز در دوحه گرد میآورد.
قرار است این نشست عصر دوشنبه شروع شود و روز سهشنبه با حضور دبیرکل سازمان ملل ادامه پیدا کند.
طالبان که در آگست ۲۰۲۱ قدرت را در افغانستان بدست گرفتند، در این نشست غایب خواهند بود.
طرح بحث شناسایی طالبان از سوی آمنه محمد، نماینده ویژه گوترش در افغانستان انتقادهای تندی را برانگیخت و روز شنبه باوجود سیاست سرکوب طالبان، گروهی کوچکی از زنان به خیابانهای کابل آمدند و مخالفتشان را با شناسایی طالبان ابراز کردند.
با این حال، سازمان ملل و قدرتهای غربی گفتند که درباره به رسمیت شناخته شدن طالبان بحث نخواهند کرد.
ودانت پاتل، سخنگوی وزارت خارجه امریکا گفته که گزینه به رسمیت شناختن طالبان روی میز نیست.
شورای امنیت سازمان ملل روز پنجشنبه با صدور قطعنامهای اقدامات طالبان در مورد منع آموزش دختران و کار زنان را محکوم کرد و خواهان لغو فوری این سیاستها در قبال زنان شد.
اما وزارت خارجه طالبان این درخواست را رد کرد و گفت که این ممنوعیتها موضوع داخلی جامعه افغانستان است.
گروهی از زنان به خیابانهای کابل آمدند و مخالفتشان را با شناسایی طالبان ابراز کردند