افغانستان

یونسکو: حتی با از سر گرفتن آموزش دختران افغان، ۴۰ درصد آنان دیگر به مکتب باز نخواهند گشت

هماهنگ‌کننده برنامه‌های آموزشی یونسکو گفته که حتی با لغو ممنوعیت آموزش دختران در افغانستان، بیش از ۴۰ درصد آنها به مکتب باز نخواهند گشت.

به گفته هدا جابریان، آنها به دلیل ازدواج‌ زودهنگام، حاملگی‌ یا کار فرصت آموزش را برای همیشه از دست داده‌اند.

خانم جابریان در مصاحبه‌ای با افغانستان اینترنشنال گفت که برپایه تحقیقات این سازمان، حتی اگر «امشب» طالبان اعلام کنند که دختران به مکاتب بازگردند، بیشتر از چهل درصد آنان دیگر راهی برای بازگشت به مکتب ندارند.

او درباره پیامدهای ممنوعیت آموزش دختران در درازمدت گفت که دختران محروم شده از آموزش، کسانی هستند که کشور برای پیشرفت اقتصادی و ارائه خدمات به آنها نیاز دارد.

به گفته این مقام یونسکو، طبق آمار این سازمان، در پنج سال آینده حدود ۱۱ هزار معلم در افغانستان بازنشسته خواهند شد.

خانم جابریان افزود وقتی که نظام آموزش عالی در دانشگاه وجود ندارد که بتواند دست‌کم برای این ۱۱ هزار نفر جایگزین آماده کند، نظام آموزشی کشور در کل دچار مشکلات جدی می‌شود.

به گفته هماهنگ‌کننده برنامه‌های آموزشی سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی سازمان ملل، ممنوعیت آموزش زنان و دختران باعث می‌شود که نظام آموزشی در آماده کردن جایگزین‌هایی برای پرستارها و پزشکان زنی که در ده سال آینده بازنشسته می‌شوند، دچار مشکل شود.

خانم جابریان افزود که آمارها و داده‌های سازمان یونسکو و سازمان‌های ملی و بین‌المللی نشان می‌دهند که یک میلیون و صد هزار دانش‌آموز دختر در مقطع متوسطه از دسترسی به آموزش محروم شده‌اند.

همچنین طبق آمار یونسکو، ۱۰۳ هزار دانشجوی دختر در دانشگاه‌ها هم در پی صدور دستور طالبان برای منع آموزش زنان، از آموزش محروم شدند.

شاهد

خبرگزاری #شاهد با دریافت جواز شماره ۴۶۳ وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان در کنار دیگر رسانه های کشور با درک شرایط کنونی افغانستان، مصمم است پرچم #بیطرفی را بر دوش داشته باشد. ما بر این باور هستیم که #آگاهی از شرایط می‌تواند #آزادی را به دنبال داشته باشد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا