سازمان ملل: شمار تلفات درگیری اسرائیل و حماس به چهار هزار و ۲۰۰ نفر رسیده است
کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد میگوید که شمار تلفات درگیری بین اسرائیل و حماس به چهار هزار و ۲۰۰ نفر رسیده است.
راوینا شمداسانی، سخنگوی کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد امروز (سهشنبه، ۲۵ میزان) در یک نشست خبری در جنیوا گفته است که بیش از یک میلیون نفر دیگر بر اثر حملات اسرائیل از نوار غزه آواره شدهاند.
او افزود که قربانیان این درگیری شامل تعداد زیادی زنان و کودکان و همچنین ۱۱ روزنامهنگار فلسطینی، ۲۸ کارمند بخش صحی و ۱۴ همکار سازمان ملل متحد میشود.
سخنگوی کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد گفته است مشخص نیست که چه تعداد جسد در زیر آوار باقی مانده باشند و خانوادههای زیادی در مورد سرنوشت عزیزانشان نگران اند.
او افزوده که ما نگران تلفات غیرنظامیان در روزهای آینده هستیم و تأکید کرده که همهی طرفها باید از رعایت دقیق قوانین جنگ و قوانین حقوق بشر بینالمللی اطمینان حاصل کنند.
او گفته است که هیچ نشانهای از کاهش عملیاتهای نظامی دیده نمیشود و محاصرهی غزه توسط اسرائیل بر تأمین آب، غذا، دارو و سایر نیازهای اولیه تأثیر میگذارد و هر روز نشانههایی از نقض قوانین جنگ و قوانین بینالمللی حقوق بشر وجود دارد.
خانم شمداسانی گفته است که با توجه به اینکه تعداد زیادی از تأسیسات صحی نوار غزه از سوی اسرائیل هدف بمباران قرار گرفته، نگرانیهای جدی در مورد دسترسی هزاران زخمی، حدود ۵۰ هزار زن باردار و همچنین افرادی که دارای مشکلات مزمن جسمی و روانی اند، به خدمات صحی وجود دارد.
او گفته است: «حمله به مراکز درمانی، پرسنل صحی، مجروحان و بیماران بر اساس قوانین بینالمللی بشردوستانه ممنوع است.»
سخنگوی کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد از اسرائیل خواسته است که از هدف قراردادن غیرنظامیان، اماکن غیرنظامی و راهاندازی حملات بیرویه و بمباران خودداری کند و اقدامات جدی برای کاهش تلفات غیرنظامیان انجام دهد.
او از حماس نیز خواسته است که غیرنظامیان اسرائیلی را که به گروگان گرفتهاند، بدون قیدوشرط آزاد و از راکتپراکنی بیرویه علیه اسرائیل خودداری کند.
اسرائیل در روزهای اخیر به ۱.۱ میلیون نفر از باشندگان نوار غزه دستور داده است که این منطقه را تخلیه کنند. گزارشهای وجود دارد که شماری از آنان هنگام ترک این منطقه از سوی نیروهای اسرائیلی هدف قرار گرفتهاند.
کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر خواستار تحقیقات و بررسی مستقل این مسأله شده است.
سخنگوی این نهاد گفته است کسانی که بر اساس دستور مقامهای اسرائیلی موفق به ترک نوار غزه شدهاند، با کمبود سرپناه، مواد غذایی و عدم دسترسی به دارو و آب آشامیدنی صحی مواجه هستند.
درگیری بین اسرائیل و حماس پس از حملات غافلگیرانهی حماس به خاک اسرائیل آغاز شد.
اکنون که ده روز از این درگیری میگذرد، نگرانیهای جدی از گسترش جنگ و بیثباتی در منطقه بهوجود آمده است.