افغانستاناقتصاد

نخستین فارم «تحقیقات زراعتی» میوه‌ها در بدخشان ایجاد شد

نخستین فارم «تحقیقات زراعتی» میوه‌ها در بدخشان ایجاد شد و گشایش یافت. نصرت‌الله طلحه، رییس عمومی انستیتیوت تحقیقات وزارت زراعت، آبیاری و مالداری حکومت طالبان، در نشستی در بدخشان می‌گوید که با ایجاد این فارم «تحقیقات زراعتی» میوه‌ها در این ولایت، سهولت‌های لازم برای باغ‌داران در بدخشان فراهم خواهد شد.

وی، می‌افزاید که باغ‌داران در این فارم از سوی متخصصان کشاورزی آموزش می‌بینند تا بدانند که چه گونه از مبتلاشدن درختان به آفت‌های نباتی پیش‌گیری کنند.

او تأکید می‌کند: «برای ما ضرورت است خوب پلان/برنامه جور کنیم، خوب انواع میوه‌جات این جا بیاوریم و خوب تحقیق کنیم که کدام میوه‌جات این جا خوب حاصل می‌دهد. از رهبری وزارت زراعت می‌خواهیم که در این بخش ما را حمایت کند و خواست‌های مان را بپذیرد تا در این عرصه فعالیت‌های مفید انجام بدهیم.»

از سویی هم، قطب‌الدین دهنوی، رییس زراعت بدخشان، در این نشست می‌گوید که این فارم تحقیقات زراعتی، بر گستره‌ی ۴۲ جریب زمین ساخته شده است.

او می‌افزاید: «ما هم‌راه متخصصین بخش زراعت خود مشوره کردیم و به همین نتیجه رسیدیم که یک باغ تحقیقاتی ایجاد کنیم تا داشته‌هایی که گم شده بودند را دوباره از آن خود کنیم.»

در همین حال، باغ‌داران در بدخشان، با ابراز خرسندی از ایجاد فارم تحقیقات زراعتی میوه‌ها، می‌گویند که پس از این با استفاده از این فارم می‌توانند نهال‌های اصلاح‌شده‌ی مثمر را به دست بیاورند.‌ آنان، ایجاد این فارم را برای ترویج و گسترش باغ‌داری در این ولایت مهم و ارزنده می‌خوانند.

عبدالصمد، باغ‌دار در بدخشان، به سلام‌وطندار می‌گوید: «واقعاً که جای بسیار خرسندی است که امروز فارم تحقیقاتی در باغ زراعت ولایت بدخشان ایجاد شده است؛ چون ما در گذشته‌ها یک جای مشخص نداشتیم. حالا این فارم تحقیقات ایجاد شده که ما بتوانیم به کمک از این جا برای درختای خود دوا/دارو پیدا کنیم و در درختان خود استفاده کنیم تا این که از امراض جلوگیری شود و ما بتوانیم از باغ‌های خود حاصلات خیلی خوب داشته باشیم.»

حکیم‌الله، دیگر باغ‌دار در بدخشان، نیز می‌گوید: «ما بسیار خوش‌حال هستیم که این فارم تحقیقاتی به خاطر میوه‌جات ایجاد شده و ما به جز این فارم تحقیقات، نیازمندی‌های زیاد داریم در راستای زراعت که مثلاً درختان ما حاصل درست نمی‌دهد. در بخش زراعت ما دست‌رسی به کود و مواد دیگر نداریم تا از باغ‌های مان حاصلات درست بگیریم.»

این باغ‌داران، می‌افزایند که در سال‌های گذشته به دلیل نبود امکانات باغ‌داری و نبود فارم تحقیقات زراعتی، شیوع بیماری‌ها و آفت‌های نباتی در میان باغ‌ها، سبب کاهش حاصلات میوه‌ها می‌شد.

گفتنی است باغ‌دارانی که در سال‌های گذشته در بدخشان به دلیل شیوع بیماری‌ها و آفت‌های نباتی متضرر شده اند، اکنون خوشبین اند که با ایجاد این فارم تحقیقات زراعتی، حاصلات میوه در این ولایت افزایش یابد.

شاهد

خبرگزاری #شاهد با دریافت جواز شماره ۴۶۳ وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان در کنار دیگر رسانه های کشور با درک شرایط کنونی افغانستان، مصمم است پرچم #بیطرفی را بر دوش داشته باشد. ما بر این باور هستیم که #آگاهی از شرایط می‌تواند #آزادی را به دنبال داشته باشد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا