افغانستان

سازمان ملل: ۶۹ درصد افغان‌ها منابع کافی برای نیازهای اولیه ندارند

برنامه انکشافی سازمان ملل متحد (UNDP) در گزارشی زیر عنوان «دو سال در بازنگری: تغییرات در اقتصاد افغانستان، خانواده‌ها و بخش‌های متقابل» گفته است که حدود ۶۹ درصد افغان‌ها به منابع کافی برای نیازهای اولیه‌شان دسترسی ندارند.

یوان‌دی‌پی روز پنج‌شنبه، ۲۸ جدی در این گزارش گفته که اقتصاد افغانستان از سال ۲۰۲۰ تاکنون ۲۷ درصد کاهش یافته است و از هر ده افغان هفت تن آنان از دسترسی به خدمات اساسی محروم هستند.

طبق این گزارش، ارایه خدمات نهادها طی سه سال گذشته با درنظرداشت تاثیرات شیوع ویروس کرونا ۳۷.۶ درصد کاهش یافته است.

در این گزارش آمده است: «این نشان می‌دهد که ۶۹ درصد افغان‌ها از نظر معیشتی ناامن هستند، به این معنی که آنها منابع کافی برای معیشت اولیه ندارند.»

طبق این گزارش، نهادهای دولتی طالبان که در بخش‌های اقتصادی فعالیت می‌کنند، از دانش فنی و مهارت‌های لازم برخوردار نیستند و این امر سبب کاهش سرمایه‌گذاری، ایجاد شغل و ارایه خدمات در افغانستان شده است.

در گزارش آمده است که زنان و دختران افغان بیشتر از دیگران بار سنگین بحران اقتصادی را تحمل می‌کنند.

در گزارش تصریح شده است: «بیشتر تجارت‌های که تحت مدیریت زنان بوده‌اند از کاهش قرضه‌های کوچک و کمک‌ها متاثر شده‌اند. این امر دسترسی کسب‌وکارها به منابع مالی را دشوار کرده و به بی‌کاری دامن زده است.»

براساس یافته‌های این گزارش، میزان تولیدات داخلی غیرغذایی طی دو سال گذشته در افغانستان ۱۹.۳ درصد کاهش یافته است.

این نهاد با اشاره به خشک‌سالی‌های دوامدار در افغانستان نیز خاطرنشان کرده که در دو سال گذشته محصولات کشاورزی به‌دلیل خشکسالی‌ ۱۵.۷ درصد کاهش یافته است.

گزارش افزوده که به‌دلیل خروج سرمایه‌گذاری خارجی و اعمال تحریم‌های بین‌المللی، بخش صنعت در کشور در جریان سه سال گذشته ۲۲.۴ درصد کاهش داشته است.

براساس یافته‌های این گزارش، با آن‌که طالبان برای رشد اقتصاد برخی اقدامات از جمله عقد قراردادهای چندساله با شرکت‌های خارجی انجام داده‌اند، اما این اقدامات در زمینه کاهش بحران اقتصادی در افغانستان کارساز نبوده است.

در این گزارش همچنان آمده که اشتغال مردان در بخش‌های مختلف در افغان ۱۱ درصد افزایش داشته، اما اشتغال زنان پس از تسلط دوباره طالبان حدود ۵۰ درصد کاهش یافته است.

این نهاد از طالبان خواسته است تا اقدامات را برای کاهش چالش‌های بانکی، بازگرداندن نیروی بشری متخصص در نهادهای مهم بخش اقتصادی، تسهیل سرمایه‌گذاری و فعالیت‌های تجاری انجام دهند.

این در حالی است که این نهاد بین‌المللی چند روز اعلام کرده بود که پس از تسلط دوباره طالبان بر افغانستان، حدود ۸۵ درصد از مردم این کشور با کمتر از یک دالر در روز زنده‌گی می‌کنند.

شاهد

خبرگزاری #شاهد با دریافت جواز شماره ۴۶۳ وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان در کنار دیگر رسانه های کشور با درک شرایط کنونی افغانستان، مصمم است پرچم #بیطرفی را بر دوش داشته باشد. ما بر این باور هستیم که #آگاهی از شرایط می‌تواند #آزادی را به دنبال داشته باشد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا