صدراعظم آلمان: کسانی که اجازه اقامت ندارند باید اخراج شوند
اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، سه روز پس از حمله مرگبار با چاقو در زولینگن به این شهر سفر کرد. او گفت که امیدوار است بتواند به سرعت قوانین آلمان درباره حمل چاقوها را «سختتر» کند.
شولتس طی سخنانی خواستار وضع قوانین سختگیرانهتر در خصوص حمل چاقو در کشور آلمان شد و گفت که باید به سوالات در مورد اخراج ناموفق مظنون ۲۶ ساله این حمله از آلمان، پاسخ داده شود.
شامگاه جمعه ۲۳ اوت، یک مرد سوری در جریان یک جشنواره موسیقی در شهر زولینگن با چاقو به جمعیت حاضر در جشنواره حمله کرد. در این حمله که گروه موسوم به خلافت اسلامی، داعش، مسئولیت آن را برعهده گرفت، دو مرد ۶۷ و ۵۶ ساله و یک زن ۵۶ ساله کشته شدند و ۸ تن دیگر نیز زخمی شدند که حال ۴ نفر از آنها وخیم اعلام شده است.
فرد مظنون به انجام این حمله یک پناهجوی سوری ۲۶ ساله است که از شامگاه شنبه با اتهامات مختلفی از جمله قتل و عضویت در گروه تروریستی داعش در بازداشت به سر میبرد. گفته میشود پیشتر درخواست پناهندگی این مرد رد شده بود و قرار بود سال گذشته او از آلمان اخراج شود.
قوانین حمل چاقو در آلمان باید تغییر کند
این حمله مرگبار در ایالت نوردراین-وستفالن، کشور آلمان را شوکه کرد و باعث شد بار دیگر بحثها در مورد مهاجران غیرقانونی پیش از انتخابات منطقهای که آخر هفته آینده آغاز میشود، بالا بگیرد.
اولاف شولتس در جریان بازدید از شهر زولینگن گفت: «اکنون باید مقررات تسلیحات را به ویژه در مورد استفاده از چاقو تشدید کنیم. من مطمئن هستم که این خیلی سریع اتفاق خواهد افتاد.»
از تلفن همراه آسیب دیده میتواند سرنخهایی به دست آورد
هندریک وست، نخست وزیر ایالت نوردراین-وستفالن گفت «شواهد زیادی» وجود دارد که نشان میدهد این حمله با انگیزه تروریستی بوده است و خواستار اخراج مهاجران غیرقانونی سوری و افغانستانی از این کشور شد.
وست تاکید کرد : «میدانم که این موضوع چندان راحتی نیست، اما باید به آن رسیدگی شود.»
هربرت رئول، وزیر داخلی ایالت ننوردراین-وستفالن گفت که تلفن همراه مظنون، برای یافتن اطلاعاتی درباره انگیزههای او از این حمله در حال بررسی است، اما دستگاه «بسیار آسیب دیده» است و در حال حاضر مشخص نیست که آیا میتوان آن را تعمیر، تجزیه و تحلیل کرد یا خیر.
رئول افزود که شواهد و مدارک علیه فرد مظنون به انجام این حمله در حال افزایش است. او در رابطه با دستگیری گفت: «فکر میکنم ما در مسیر درستی هستیم.»
آلمان به تازگی محدودیت احتمالی طول چاقوهایی که میتوان در مکانهای عمومی حمل کرد را به بحث گذاشته است. برخی از مقامات به دنبال تصویب قوانینی هستند که طول چاقوهایی که میتوان در مکان عمومی این کشور حمل شود را از ۱۲ سانتیمتر به ۶ سانتیمتر کاهش دهند.
تلاشهای ناموفق برای اخراج مظنون این حمله از آلمان
براساس گزارشها قرار بود سال گذشته فرد مظنون به انجام این حمله که سال ۲۰۲۲ از طریق بلغارستان خود را به آلمان رسانده بود، به بلغارستان بازگردانده شود اما این روند به دلیل مخفی شدن او بینتیجه ماند.
شولتس گفت: «ما باید هر کاری که میتوانیم انجام دهیم تا کسانی که اجازه اقامت در آلمان ندارند، از این کشور اخراج شوند.»
واکنش آلمان به این حمله چگونه است؟
در پی این حمله، اپوزیسیون محافظهکار آلمان لحن خود را در مورد محدود کردن مهاجرت تندتر کرد. فردریش مرز، رئیس حزب راست میانه دموکرات مسیحی آلمان (CDU) خواستار توقف فوری پذیرش پناهجویان از سوریه و افغانستان شد.
با این حال، کوین کوهنرت، دبیرکل حزب چپ میانه سوسیال دموکرات آلمان (SPD) روز دوشنبه ۲۶ اوت، درخواستها برای اخراج پناهجویان سوری و افغانستانی را رد کرد و گفت: «ما نمیتوانیم در پاسخ به این حملات در را به روی افرادی ببندیم که از دست اسلامگرایان فرار میکنند، زیرا این افراد به خاطر شیوه زندگیشان مورد آزار و اذیت اسلامگرایان قرار میگیرند».
کوهنرت همچین تاکید کرد که ایالتها مسئول اخراجها در آلمان هستند و ایالت نورد راینوستفالن باید حقایق را در مورد اخراج نشدن عامل حمله به زولینگن روشن کند.