حقانی: نیروهای امنیتی حکومت پیشین از حمایت هوایی کافی امریکا برخودار نبودند
سراجالدین حقانی گفت که نیروهای امنیتی حکومت پیشین در جنگ دو دهه گذشته از حمایت هوایی کافی خارجی برخودار نبودند.
او افزود در عملیات طالبان علیه نیروهای افغان، حمایت هوایی از نیروهای حکومت پیشین صورت نمیگرفت اما زمانیکه پای نیروهای خارجی در میان بود پشتیبانی هوایی فراهم میشد.
او روز شنبه در مراسم فراغت سه خلبان طالبان در کابل، گفت که «خارجیها اهمیتی به افغانها نمیدادند.»
وزارت دفاع طالبان گفته سه تن از خلبان این گروه پس از گذراندن دورههای آموزشی مسلکی، نظری و عملی از دانشگاه قوای هوایی و مدافعه هوایی این وزارت فارغ شدند.
مقامهای ارشد طالبان در این مراسم شرکت کرده بودند.
ناتو و امریکا نیروهای امنیتی حکومت پیشین را در جنگ علیه طالبان حمایت میکردند، اما این کمکهای نظامی با شروع مذاکرات دوحه کاهش یافت و پس از امضای توافقنامه دوحه میان طالبان و امریکا و در جریان خروج نیروهای بینالمللی از افغانستان به صورت چشمگیری کاهش یافت.
مقامات حکومت پیشین افغانستان پیش از سقوط و هم پس از فروپاشی حکومت بارها از کاهش و قطع حمایت هوایی امریکا انتقاد کردند.
شبکه حقانی به رهبری سراجالدین حقانی، بازوی نظامی و عملیاتی طالبان در جنگ ۲۰ ساله علیه حکومت پیشین و نیروهای خارجی به رهبری امریکا بود. شبکه حقانی پیچیدهترین حملات بر نیروهای افغان و امریکایی را راهاندازی کرده است.
حقانی گفت: «ساعتها علیه مواضع نیروهای افغان عملیات میکردیم، اما هیچ نیروی هوایی دخالت نمیکرد. با این حال، زمانی که نیروهای خارجی در عملیات حضور داشتند، بلافاصله پشتیبانی هوایی میرسید.»
او به یکی از عملیاتهای شبکه حقانی در خوست اشاره کرد و گفت که نیروهای طالبان پایگاهی را محاصره کرده بودند. او تاکید کرد اما تیم استخباراتی این گروه از حضور نیروهای امریکایی در این پایگاه اطلاع نداشتند.
حقانی گفت به محض آغاز عملیات بر این پایگاه، انواع نیروهای هوایی خارجی فوراً به محل رسیدند. حقانی گفت که نیروهای خارجی برای نجات نیروهای خود «حتی به مواضع نیروهای افغان حمله هوایی کردند و نشان دادند که برای جان افغانها اهمیتی قائل نیستند.»
پس از توافق دوحه، طالبان با نیروهای امریکایی آتشبس کرد اما حملات خود علیه نیروهای افغان را تشدید کرد.
وزیر داخله طالبان در بخشی از صحبتهایش از جنگجویان این گروه خواست که توقع آموزش نظامی و حرفهای در کشورهای خارجی مانند امریکا و روسیه را نداشته باشند. او تأکید کرد که طالبان به اندازه کافی تجربه و ظرفیت دارد تا نیروهای خود را آموزش دهد.
وزارت دفاع طالبان گفته دانشگاه قوای هوای و مدافعه هوایی این وزارت به فعالیت آغاز کرده و ۱۲۰ تن پس از گذراندن امتحان در این رشته برای چهار سال آموزش میبینند.
حقانی همچنین گفت که برخی از افراد انتحاری طالبان اکنون در صفوف نیروهای هوایی این گروه قرار دارند.
سراجالدین حقانی همچنین از خلبانهای سابق نیروهای هوایی افغانستان خواست که به کشور بازگردند و به طالبان ملحق شوند.