مقامهای پاکستانی از کشف و ضبط سلاحهای امریکایی در گذرگاه تورخم خبر دادند
مقامهای گمرکی پاکستان از کشف و ضبط محموله تسلیحاتی بجامانده از نیروهای امریکایی در افغانستان در گذرگاه تورخم خبر دادند. رسانه امریکایی مدیالاین نوشت مقامهای پاکستانی معتقدند این سلاحها قرار بود به گروههای جنگجو در پاکستان تحویل داده شود.
نیوز اینترنشنال، یک رسانه پاکستانی روز سهشنبه گزارش داد که محمد عمر جان، رئیس گمرک تورخم در یک نشست خبری گفته که یک تیم پس از دریافت اطلاعات موثق یک موتر زغال سنگ را که از افغانستان میآمد، رهگیری کردند.
به گفته مقامات، ۱۵ میل اسلحه ام۴، ۱۷۰ خشاب و بیش از ۵۱۰۰ گلوله در این واسطه نقلیه جا به جا شده بودند. ارزش این تسلیحات ۳۵ میلیون روپیه پاکستانی، معادل بیش از ۱۲۶ هزار دالر برآورد شده است.
مقامهای گمرکی پاکستان هم تصویری از این سلاحها را منتشر کردهاند.
مدیالاین، یک رسانه امریکایی در گزارش خود نوشته است که مقامهای پاکستانی معتقدند که این سلاحها قرار بوده به گروههای مختلف، از جمله تحریک طالبان پاکستانی تحویل داده شود.
مقامها گفتند که راننده و یک همراه آن بازداشت و برای بازجویی به مکان نامعلومی منتقل شدهاند.
یک مقام گمرک پاکستان به مدیالاین، خبرگزاری امریکایی گفته که «تسلیحات توقیف شده شامل تفنگهای تهاجمی، تفنگچه، ابزار دید در شب، هزاران گلوله و سایر سلاحهای مدرن است.»
کشف و ضبط انبار قابل توجهی از سلاحهای امریکایی یک روز قبل از برگزاری کنفرانس سازمان همکاری شانگهای در اسلامآباد، به عنوان یک عملیات «بزرگ ضد تروریستی» توصیف شده است.
پیش از این نیز، سلاحهای امریکایی از نزد شبهنظامیان طالبان پاکستانی کشف شده بود. مقامهای امنیتی و رهبران سیاسی پاکستان مدتهاست که تاکید کردهاند که از سلاحها و مهمات باقیمانده ساخت امریکا در افغانستان، در حملاتی به پاکستان استفاده میشود.
در ماه قوس سال گذشته نیز نیروهای امنیتی پاکستان از کشف و ضبط سلاحهای پیشرفته امریکایی از یک محموله ورودی از افغانستان در گذرگاه تورخم خبر دادند.
در ماه حمل سال ۱۴۰۱ یک مرکز تحقیقات مسائل امنیتی در کانادا در گزارشی گفت که بازار قاچاق سلاحهای ساخت امریکا از افغانستان به پاکستان بسیار رونق گرفته است.
مقامات امریکایی گفتند که پس از خروج نیروهای این کشور از افغانستان و قدرتگیری طالبان در آگست ۲۰۲۱، به ارزش ۷.۲ میلیارد دالر تسلیحات و تجهیزات نظامی امریکا در افغانستان بهجا مانده است.
گزارشها مبنی بر قاچاق فرامرزی تسلیحات امریکایی و استفاده از این تسلیحات علیه نیروهای امنیتی و مجری قانون در پاکستان، با ادعاهای طالبان مبنی بر عدم تهدید از خاک افغانستان برای کشورهای همسایه بهویژه پاکستان، در تضاد است.
مقامهای پاکستانی بارها انتقاد کردهاند که تحریک طالبان پاکستانی با استفاده از دوربینهای شببین و سلاحهایی که نیروهای امریکایی در افغانستان بهجا گذاشتند، سربازان این کشور را میکشند.