افغانستانجهان

قطر از میانجی‌گری مذاکرات آتش‌بس میان حماس و اسرائیل کنار می‌رود.

یک منبع دیپلماتیک روز شنبه اعلام کرد که قطر پس از ماه‌ها تلاش ناموفق برای پایان دادن به جنگ ویرانگر در نوار غزه، به میانجی‌گری خود میان اسرائیل و حماس پایان می‌دهد؛ این در حالی است که جنگ در لبنان و غزه همچنان ادامه دارد و حملات روز شنبه اسرائیل ۱۴ کشته در نوار غزه و ۷ کشته در لبنان به جا گذاشت.

قطر به همراه ایالات متحده آمریکا و مصر از نوامبر سال ۲۰۲۳ و پس از برقراری آتش‌بس یک هفته‌ای که به آزادی گروگان‌ها در غزه و تبادل آن‌ها با زندانیان فلسطینی در اسرائیل منجر شد، میانجی‌گری بین دو طرف متخاصم را بر عهده گرفت.

حماس و اسرائیل یکدیگر را به مانع‌تراشی در توافق متهم می‌کنند و هرکدام شرایط طرف مقابل را برای آتش‌بس در جنگی که از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ پس از حمله حماس به اسرائیل آغاز شد، رد می‌کند.

این منبع دیپلماتیک اضافه کرد: «به اسرائیلی‌ها و حماس اطلاع دادیم که تا زمانی که هر دو طرف از مذاکره با حسن نیت خودداری می‌کنند، ما نمی‌توانیم به میانجی‌گری ادامه دهیم. بنابراین، دفتر سیاسی حماس در دوحه دیگر دلیلی برای ادامه فعالیت ندارد.»

«به اسرائیلی‌ها و حماس اطلاع دادیم که تا زمانی که هر دو طرف از مذاکره با حسن نیت خودداری می‌کنند، ما نمی‌توانیم به میانجی‌گری ادامه دهیم. بنابراین، دفتر سیاسی حماس در دوحه دیگر دلیلی برای ادامه فعالیت ندارد.

 منبع دیپلماتیک قطری

یکی از مسئولان حماس در مقابل اعلام کرد که این گروه «هیچ درخواستی برای ترک قطر دریافت نکرده است». او در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه از دوحه گفت: «ما چیزی برای تأیید یا تکذیب اظهارات منتشر شده از سوی منبع دیپلماتیک ناشناس نداریم.

این منبع آگاه همچنین اضافه کرد که علاوه بر اسرائیل و حماس، دولت آمریکا را نیز از تصمیم خود مطلع کرده است.

این منبع افزود: «قطری‌ها به دولت آمریکا اعلام کردند زمانی که هر دو طرف تمایل صادقانه‌ای برای بازگشت به میز مذاکره نشان دهند، آماده خواهند بود دوباره در میانجی‌گری شرکت کنند.»

ادامه جنگ در غزه؛ ۱۴ نفر از جمله پنج کودک کشته شدند

این اظهارات در حالی منتشر می‌شود که جنگ در سرزمین‌های فلسطینی ادامه دارد و دفاع مدنی مرگ ۱۴ نفر را در دو حمله اسرائیلی در روز شنبه ۹ نوامبر گزارش داده است.

به گفته محمود بصل، سخنگوی دفاع مدنی غزه حمله‌ای به مدرسه «فهد الصباح» در شمال غزه که محل پناه گرفتن آوارگان است، به کشته شدن «پنج نفر از جمله کودکان» منجر شده است. حمله دیگری نیز «به چادرهای آوارگان در خان‌یونس» در جنوب رخ داده که «۹ کشته» بر جای گذاشته است.

حملات اسرائیل به غزه در پاسخ به حمله ۷ اکتبر حماس که به کشته شدن ۱۲۰۶ نفر اسرائیلی که عمدتاً غیرنظامی بودند، انجامید، تاکنون مرگ ۴۳ هزار و ۵۵۳ نفر را در نوار غزه که بیشترشان غیرنظامی بودند در پی داشته است.

این جنگ به لبنان نیز گسترش یافته است. حزب‌الله لبنان از فردای ۷ اکتبر ۲۰۲۳ در حمایت از حماس جبهه‌ای علیه اسرائیل گشود. از ۲۳ سپتامبر گذشته، ارتش اسرائیل حملات هوایی مرگباری در لبنان انجام داده و از ۳۰ سپتامبر نیز یک حمله زمینی در جنوب لبنان در مرز با شمال اسرائیل را آغاز کرده است.

اسرائیل اعلام کرده که قصد دارد با از بین بردن حزب‌الله، امکان بازگشت ۶۰ هزار نفر از ساکنان مناطق شمالی اسرائیل را که در اثر حملات راکتی مداوم از آغاز جنگ غزه آواره شده‌اند، فراهم شود.

۷ کشته از جمله دو دختر خردسال در جنوب لبنان کشته شدند

وزارت بهداشت لبنان در جدیدترین آمار روز شنبه ۹ نوامبر اعلام کرد که هفت نفر، از جمله دو دختر خردسال، روز جمعه در حملات هوایی اسرائیل به صور واقع در جنوب لبنان کشته شده‌اند.

به گفته وزارت بهداشت لبنان، بیش از ۲ هزار و ۷۰۰ نفر از مردم لبنان از ۲۳ سپتامبر تاکنون کشته شده‌اند که اکثر آن‌ها غیرنظامی بوده‌اند. ارتش اسرائیل اعلام کرد که در ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۵۰ هدف را در لبنان و غزه مورد حمله قرار داده است.

«جهان باید بداند که اگر جنگ گسترش یابد، پیامدهای منفی آن تنها محدود به خاورمیانه نخواهد بود.»

 عباس عراقچی
وزیر امورخارجه ایران

در این فضای پرتنش، ایران که از حماس و حزب‌الله در مقابل اسرائیل حمایت می‌کند، نسبت به خطر گسترش جنگ هشدار داده است. عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران هشدار داد که «جهان باید بداند که اگر جنگ گسترش یابد، پیامدهای منفی آن تنها محدود به خاورمیانه نخواهد بود.»

شاهد

خبرگزاری #شاهد با دریافت جواز شماره ۴۶۳ وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان در کنار دیگر رسانه های کشور با درک شرایط کنونی افغانستان، مصمم است پرچم #بیطرفی را بر دوش داشته باشد. ما بر این باور هستیم که #آگاهی از شرایط می‌تواند #آزادی را به دنبال داشته باشد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا