کشورهای حاشیه خلیج فارس به دنبال منصرف کردن اسرائیل از حمله به تاسیسات نفتی ایران اند

سه منبع آگاه به رویترز گفتند کشورهای حاشیه خلیج فارس در حال رایزنی با واشنگتن اند تا اسرائیل را از حمله به تاسیسات نفتی ایران باز دارد. به گفته آنها، این کشورها به واشنگتن اطلاع دادند که به اسرائیل اجازه استفاده از حریم هوایی شان را نخواهند داد.
این سه منبع نزدیک به محافل دولتی گفتند که کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله عربستان سعودی، امارات متحده عربی و قطر نگران اند که در صورت تشدید درگیری، تاسیسات نفتی آنها مورد حمله نیروهای نیابتی تهران قرار بگیرند.
در همان حال، این کشورها به عنوان بخشی از تلاشهای خود برای جلوگیری از گرفتار شدن در حملات متقابل ایران و اسرائیل، به واشنگتن گفتند که از پرواز اسرائیل بر فراز حریم هوایی خود برای هرگونه حمله به ایران جلوگیری خواهند کرد.
در پی حملات موشکی هفته گذشته ایران به اسرائیل، مقامهای اسرائیلی قول دادهاند به ایران پاسخ سختی بدهند. تهران هم تهدید کرده که هر گونه اقدام تلافیجویانه اسرائیل را محکمتر پاسخ خواهد داد.
تحرکات تازه کشورهای حاشیه خلیج فارس پس از آن است که جمهوری اسلامی از همسایگان خود در خلیج فارس خواست از نفوذ خود در واشنگتن برای جلوگیری از هدف قرار دادن تاسیسات تولید نفت ایران استفاده کنند.
یک مقام ارشد و یک دیپلومات ایرانی به رویترز گفتند که تهران در دیدارهای این هفته به عربستان سعودی هشدار داد که در صورت کمک به اسرائیل در انجام حمله، احتمالا ایمنی تاسیسات نفتیاش به خطر خواهد افتاد.
علی شهابی، تحلیلگر سعودی نزدیک به دربار سلطنتی عربستان گفت: «ایرانیها گفتند: اگر کشورهای خلیج حریم هوایی خود را به روی اسرائیل باز کنند، آن را یک اقدام جنگی تلقی خواهند کرد.»
او افزود که تهران پیام روشنی به ریاض ارسال کرده است که در صورت وجود هرگونه حمایت منطقهای از اسرائیل علیه ایران، متحدانش در کشورهایی مانند عراق یا یمن ممکن است وارد عمل شوند.
به گفته منابع، حمله احتمالی اسرائیل محور گفتگوهای روز چهارشنبه محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی و عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران نیز بود.
یک منبع نزدیک به محافل دولتی در خلیج فارس به رویترز گفت که سفر وزیر خارجه ایران به منطقه، همراه با تماسهای میان عربستان و امریکا در سطح وزارت دفاع، بخشی از یک تلاش هماهنگ برای رسیدگی به این بحران است.