قیصاری پس از فرار از افغانستان با مارشال دوستم آشتی کرد
نظامالدین قیصاری، فرمانده ناراضی حزب جنبش ملی پس از فرار از افغانستان، در تماس تلفنی با مارشال عبدالرشید دوستم، با او آشتی کرد. آقای دوستم در این تماس بر لزوم اتحاد میان اعضای این حزب تأکید کرد و گفت که مقامات جمهوری اسلامی متعهد شدهاند که فرماندهان جنبش ملی را اخراج نکنند.
قیصاری در سالهای اخیر با مارشال دوستم دچار اختلاف شد و سخنان تندی علیه رهبر حزب جنبش مطرح کرد.
مارشال عبدالرشید در گفتوگوی تلفنی به نظامالدین قیصاری گفته که رابطه جنبش ملی با ایران خوب است و او با ابراهیم طاهریان، نماینده پیشین رئیس جمهور ایران در امور افغانستان، گفتوگو کرده است.
مارشال دوستم و برخی از اعضای ارشد حزب جنبش در ترکیه به سر میبرند و قیصاری و تعدادی از فرماندهان این حزب در ایران زندگی میکنند. این گفتوگو حدود دو هفته قبل انجام شده است.
تصاویر نشان میدهد قیصاری و دیگر اعضای حزب جنبش به نشانه اتحاد دستهای شان را روی هم قرار دادند.
اکثر نیروهای مخالف طالبان و شماری از فرماندهان امنیتی سابق افغانستان در حال حاضر در ایران به سر میبرند. این در حالی است که مقامات ایرانی بارها تأکید کردهاند که مهاجرین غیرقانونی افغان را اخراج خواهند کرد.
نظامالدین قیصاری که در سالهای اخیر روابط پرتنشی با مارشال دوستم داشته و بارها انتقادات تند و بیپردهای علیه رهبر جنبش مطرح کرده بود، اکنون بار دیگر به این حزب پیوسته است.
ناظران سیاسی معتقدند، اگرچه برخی چهرههای ترکتبار و اعضای جنبش با دوستم اختلاف نظرهایی دارند، اما نگاه آنها به رهبر جنبش همچنان توأم با احترام است.
بازداشت قیصاری توسط طالبان
با سقوط حکومت پیشین افغانستان، قیصاری در دروازه شهر مزار شریف از سوی طالبان بازداشت شد. انتشار ویدیویی که نشان میداد دستان او از پشت بسته شده، واکنشهای گستردهای در فضای مجازی به دنبال داشت. او پس از آزادی از دست طالبان، به ایران فرار کرد، اما در آنجا نیز به اتهام جعل اسناد بازداشت شد.
مقامات ایرانی اعلام کردند که قیصاری با افتتاح سه دفتر غیرقانونی در تهران، کرج و حومه پایتخت، اقدام به جعل اسناد هویتی برای مهاجرین افغان کرده و در قبال آن پول دریافت میکرده است. این اتهامات منجر به بازداشت او از سوی مقامات ایران شد.
بازگشت از تهران به کابل
نظامالدین قیصاری در ماه سرطان سال ۱۴۰۱، به دعوت طالبان به کابل بازگشت و تسلیم این گروه شد. بازگشت او به کابل واکنشهای تندی را از سوی حزب جنبش ملی به همراه داشت.
احسان نیرو، سخنگوی این حزب گفته بود که قیصاری به دلیل تسلیم شدن به طالبان، رسماً از جنبش ملی اخراج شده است. او تأکید کرد: «در قاموس تورکتباران افغانستان، تسلیمی وجود ندارد.»
او پس از چندی زندگی در زیر حاکمیت طالبان باردیگر مجبور به فرار از افغانستان شد.
قیصاری، سالها علیه طالبان در ولایت فاریاب جنگید. او همچنین با دولت پیشین دچار اختلاف شد و نیروهای امنیتی او را بازداشت و در کابل تحت نظر گرفتند.
در سالهای بعد، قیصاری بار دیگر به مزار شریف بازگشت، اما در سال ۱۳۹۸ خانه او توسط نیروهای امنیتی محاصره و مورد حمله هوایی قرار گرفت.