افغانستان

عراقچی پس از سفر به کابل: طالبان تعبیر زیبایی درمورد آب داشتند.

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه‌ی ایران گفته است که مقام‌های طالبان در گفت‌وگو با او تعبیر «زیبایی» درباره‌ی آب داشتند. به‌گفته‌ی عراقچی، طالبان گفتند که اگر معاهده‌ی هیرمند هم نمی‌بود، «وظیفه‌ی شرعی و انسانی» اقتضا می‌کرد که آنان آب را به ایران برسانند.

وزیر امور خارجه‌ی ایران این اظهارات را در پایان سفر خود به کابل بیان کرده است. او دیروز در رأس یک هیأت سیاسی به کابل آمده بود.

عراقچی گفته است که در کابل با مقام‌های طالبان درباره‌ی امنیت مرزها، آب و مهاجران در ایران صحبت کرده است.

او با محمدحسن‌ آخوند، نخست‌وزیر، امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه‌ و یعقوب مجاهد، سرپرست وزارت دفاع طالبان دیدار داشته است.

عراقچی رویکرد طالبان درباره‌ی حق‌آبه را «سازنده و مثبت» خوانده و گفته است که هم نخست‌وزیر و هم سرپرست وزارت خارجه‌ی طالبان تأکید کردند که حق‌آبه‌ی ایران براساس معاهده‌ی هیرمند داده خواهد شد.

او اضافه کرده است: «حتا از آن بالاتر، تعبیر بسیار زیبایی که داشتند این بود که حتا اگر معاهده هم نبود، وظیفه‌ی شرعی و انسانی اقتضا می‌کرد که آب را به ایران برسانیم.»

این دیپلمات ارشد ایرانی می‌گوید که در بحث آب نکات فنی وجود دارد که باید برای رفع آن همکاری شود.

او می‌افزاید که پدیده‌ی خشک‌سالی نیز بر منطقه تأثیر گذاشته و این‌که خشک‌سالی در چه سطحی است و آب به چه میزان است، بحث فنی است که به‌گفته‌ی او، دوجانبه حل شود و در این زمینه توافق صورت گرفت.

آب رودخانه‌های مرزی از سال‌های دور محور تنش میان ایران و افغانستان بوده است.

دو کشور درباره‌ی آب رودخانه هلمند/هیرمند، معاهده‌ای دارد که در سال ۱۳۵۱ امضا شده است.

براساس این معاهده، باید سالانه مقدار مشخصی از آب هلمند وارد سیستان ایران شود، اما طرف ایرانی از میزان آب ورودی راضی نیست.

شاهد

خبرگزاری #شاهد با دریافت جواز شماره ۴۶۳ وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان در کنار دیگر رسانه های کشور با درک شرایط کنونی افغانستان، مصمم است پرچم #بیطرفی را بر دوش داشته باشد. ما بر این باور هستیم که #آگاهی از شرایط می‌تواند #آزادی را به دنبال داشته باشد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا