افغانستان

دولت آلمان به افغان‌های منتظر پذیرش، پیشنهاد پرداخت پول برای صرف‌نظر داوطلبانه می‌دهد

دولت آلمان به افغان‌های منتظر پذیرش، پیشنهاد پرداخت پول برای صرف‌نظر داوطلبانه می‌دهد

برلین (۴ نوامبر ۲۰۲۵) – دولت فدرال آلمان در تلاشی بحث‌برانگیز، به حدود ۷۰۰ افغان در پاکستان پیشنهاد پرداخت پول و حمایت سازمانی داده است تا به طور داوطلبانه از وعده‌های پذیرش خود در آلمان صرف‌نظر کنند. این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که حدود ۲۱۰۰ افغان در پاکستان و افغانستان در انتظار خروج به آلمان هستند و وضعیت‌شان به دلیل اخراج‌های اخیر پاکستان و تأخیرهای اداری، بحرانی شده است.

به گزارش تحقیقات ARD-Hauptstadtstudio و NDR، این وعده‌های پذیرش در چارچوب برنامه‌های مختلف پس از تسلط طالبان بر افغانستان صادر شده و شامل افراد در معرض خطر مانند کارمندان محلی، مدافعان حقوق بشر و خبرنگاران می‌شود. با این حال، پس از تغییر دولت در ماه می سال جاری، فرآیندهای پذیرش به شدت کند شده و وزارت کشور فدرال، به رهبری الکساندر دوبرینت، ماه‌ها آن‌ها را متوقف کرده بود.

طبق ایمیل‌هایی که اوایل هفته به حدود ۷۰۰ نفر از منتظران (از لیست حقوق بشر و برنامه انتقال) ارسال شده، دولت آلمان اعلام کرده که فرآیندها باید تا پایان سال ۲۰۲۵ تکمیل شوند، اما “تضمینی برای تکمیل همه آن‌ها وجود ندارد.” در این ایمیل‌ها، پیشنهاد پرداخت مبلغی بر اساس اندازه خانواده مطرح شده است: برای مثال، خانواده‌ای با چهار فرزند می‌تواند ۲۷۵۰ یورو در پاکستان و سپس حدود ۱۱۵۰۰ یورو در افغانستان دریافت کند. علاوه بر این، حمایت‌هایی مانند تهیه مجوز خروج، تکمیل درمان‌های پزشکی و تأمین حمل‌ونقل ارائه می‌شود. در افغانستان، مسکن، غذا و مراقبت پزشکی برای سه ماه تضمین خواهد شد. پذیرش این پیشنهاد به معنای خروج دائمی از فرآیند است و امکان بازگشت وجود ندارد. مهلت تصمیم‌گیری تا ۱۷ نوامبر تعیین شده است.

وضعیت منتظران در پاکستان وخیم است. پاکستان بیش از ۲۰۰ نفر از این گروه را در ماه‌های گذشته به افغانستان اخراج کرده و ۲۰ نفر از اخراج‌شدگان دوباره به پاکستان بازگشته‌اند. منتظران از خطر اخراج هراس دارند، هرچند دولت آلمان ادعا می‌کند پاکستان تا پایان سال تضمین اخراج نداده است. در افغانستان، اخراج‌شدگان توسط آلمان حمایت می‌شوند، اما باید از طالبان پنهان بمانند.

پس از تغییر دولت، تنها دو نفر در فرآیند عادی به آلمان وارد شده‌اند و حدود ۱۱۰ نفر از طریق دادگاه‌های اداری موفق به ورود شده‌اند. یوهان واده‌فول، وزیر امور خارجه، در سپتامبر گفته بود: “انتظار دارم نهادهای امنیتی ما از این زمان به طور مؤثر استفاده کنند تا به وعده‌های پذیرش پایبند بمانیم و همزمان بررسی‌های امنیتی را انجام دهیم.” با این حال، وزارت کشور به سؤالات در مورد دلایل تأخیر پاسخ نداده و وکلا گزارش می‌دهند که مشتریان‌شان در تنگنای سختی قرار دارند: بازگشت به افغانستان تحت حاکمیت طالبان با خطرات جانی، یا ادامه انتظار نامطمئن با خطر اخراج.

دیوان قانون اساسی فدرال در حال بررسی الزام‌آور بودن حقوقی وعده‌های پذیرش است، اما تصمیم آن تا پایان مهلت صادر نخواهد شد. دولت آلمان تأکید کرده که قصد دارد این وعده‌ها را “تا حد ممکن” پس بگیرد، در حالی که منتظران، که اغلب با منابع مالی محدود، بین شروع دوباره در افغانستان یا امید به آلمان مرددند، اعتمادشان به وعده‌های برلین خدشه‌دار شده است.

با نزدیک شدن به پایان سال و مهلت پاکستان، تکمیل ۲۱۰۰ پرونده در سرعت فعلی بعید به نظر می‌رسد و این وضعیت، هزاران افغان را در بلاتکلیفی نگه می‌دارد.

شاهد

خبرگزاری #شاهد با دریافت جواز شماره ۴۶۳ وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان در کنار دیگر رسانه های کشور با درک شرایط کنونی افغانستان، مصمم است پرچم #بیطرفی را بر دوش داشته باشد. ما بر این باور هستیم که #آگاهی از شرایط می‌تواند #آزادی را به دنبال داشته باشد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا