علم

ویروس کرونا؛ کدام‌ گروه‌ها بیشتر در خطرند؟ آمارها چه می‌گویند؟

کرونا فرقی بین زن و مرد و کودک و نوجوان نمی‌گذارد. اما تأثیر بیماری بسیار متفاوت است؛ در کودکان خفیف و در مسن‌ها شدید. سن، جنسیت و پیش‌زمینه بیماری‌های دیگر عوامل تعیین‌کننده در شدت خطر کرونا برای بیمار به شمار می‌روند.

به این نکته باید اشاره کرد که در بیشتر مبتلایان این بیماری خفیف خواهد بود و با آمدن موج بعدی آنفولانزا در پاییز آینده، بدن کسانی که این بیماری را از سر گذرانده‌اند، در برابر ویروس کرونا پادتن خواهد داشت.

چرا افراد مسن به مراقبت و محافظت بیشتری نیاز دارند؟

کرونا به ویژه برای افراد مسن خطرناک است. از اطلاعاتی که چین در مورد این بیماری و مبتلایان در اختیار دیگر کشورها گذاشته است، می‌دانیم که در چین، برای مثال نرخ مرگ و میر در مبتلایان تا ۴۰ سال ۰/۲درصد و در رده‌ی سنی ۷۰ تا ۷۹ سال ۸ درصد است. در سنین بالای ۸۰ سال این نرخ به ۸ / ۱۴ درصد می‌رسد.

بر این اساس به ویژه از افراد مسن باید در هفته‌ها و ماه‌های آینده محافظت شود، به ویژه اگر این افراد از بیماری‌های قبلی هم رنج می‌برند. این گروه پرخطر باید از شرکت در تجمع‌ها، مهمانی‌ها، کنسرت‌ها و هر جلسه و گردهمایی که شمار زیادی در آن شرکت دارند، خوددرای کند.

باید توجه کرد که پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها را نباید وقتی که خانواده در قرنطینه‌ی خانگی به سر می‌برد یا در موارد استثنائی مشابه، مسئول مراقبت از نوه‌ها کرد.

در مقابل، بستگان این افراد می‌توانند با تأمین نیازها و اقلام ضروری افراد مسن، از تردد غیرضروری این گروه در جامعه برای نمونه در فروشگاه‌ها، جلوگیری کنند.

برای چه بیمارانی ابتلا به کرونا خطرناک‌تر است؟

بر پایه‌ی گزارش‌هایی که سازمان بهداشت جهانی برپایه‌ی تجزیه و تحلیل اطلاعات چین منتشر کرده است، خطر مرگ در اثر ابتلا به ویروس کرونا، افراد مسن با بیماری‌های قلبی، دیابت، فشار خون، بیماری‌های مزمن مجاری تنفسی و سرطان را بیشتر تهدید می‌کند.

چرا مردان بیشتر از زنان به این بیماری دچار شده‌اند؟

بر پایه‌ی اطلاعات سازمان بهداشت جهانی، شمار مردان مبتلا به کرونا در مقایسه با زنان، به مراتب بیشتر است. در چین در نیمه فوریه، نرخ مرگ و میر مردان ۸ / ۲ درصد و برای زنان ۷ / ۱ درصد بود. این آمار به آمار منتشر شده در مورد بیماری سارس در سال ۲۰۰۳ در هنگ‌کنگ بسیار شبیه است. و البته گفتنی است که یک آنفولانزای معمولی هم بیشتر مردان را درگیر می‌کند تا زنان.

سیستم ایمنی زنان در مقایسه با مردان مقاوم‌تر است که دلیل آن را بیش از همه هورمون جنسی استروژن می‌دانند. در حالی که این هورمون در زنان، سیستم ایمنی را تحریک می‌کند تا سریع‌تر و تهاجمی‌تر با عامل بیماری مبارزه کند، هورمون مردانه‌ی تستوسترون در مقابل، سیستم ایمنی را مهار می‌کند و نقش بازدارنده دارد. به این مجموعه باید عوامل ژنتیکی را هم افزود.

افزون بر این باید اضافه کرد که شیوه خورد و خوراک و زندگی هم در این ارتباط بااهمیت است. زنان اغلب سالمتر از مردان زندگی می‌کنند. برای نمونه در چین، حدود ۵۲ درصد از کل مردان سیگاری هستند که این آمار در میان زنان به سه درصد می‌رسد. ریه‌ای که استعمال دخانیات آن را ضعیف کرده است، بیشتر مستعد ابتلا به بیماری‌های عفونی است.

چرا کودکان کمتر مبتلا می‌شوند؟

در کمال تعجب آمارها نشان می‌دهند که کودکان در مقابل ویروس کرونا ضعیف‌ترین گروه نیستند. تاکنون مرگ کودکی در اثر ابتلا به کرونا گزارش نشده است.

مسلما کودکان هم به کرونا مبتلا می‌شوند، اما بیمار نمی‌شوند یا حداکثر بیماری علائم خفیفی از خود در بدن آنها نشان می‌دهد. هنوز دلیل این پدیده مشخص نیست. پزشکان این مصونیت را یا این مقاومت را با “سیستم نامشخص” مادرزاد که در کودکان کم‌سن وجود دارد، در ارتباط می‌دانند.

برای محافظت در برابر نخستین عوامل بیماری‌زا، بدن مادر عوامل ایمنی حفاظتی خود را ابتدا به جنین و سپس از طریق شیر، به نوزاد منتقل می‌کند.

این سیستم ایمنی غیرفعال معمولا تا زمانی که سیستم ایمنی بدن خود کودک، کامل شود، برای محافظت از او کافی است؛ تا ۱۰ سالگی و تکمیل سیستم ایمنی بدن خود کودک.

شاهد

خبرگزاری #شاهد با دریافت جواز شماره ۴۶۳ وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان در کنار دیگر رسانه های کشور با درک شرایط کنونی افغانستان، مصمم است پرچم #بیطرفی را بر دوش داشته باشد. ما بر این باور هستیم که #آگاهی از شرایط می‌تواند #آزادی را به دنبال داشته باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا