افغانستان

طالبان: سازمان ملل به دستور قدرت‌های بزرگ کار می‌کند

ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی طالبان در واکنش به برگزاری نشست شورای امنیت درباره‌ی افغانستان گفته است که این سازمان به دستور قدرت‌های بزرگ کار می‌کند و قضایای دنیا و کشورها را نمی‌تواند بی‌طرفانه بررسی کند.

او در نوار صوتی‌ای که از سوی «رادیو ملی» منتشر شده، در عین حال می‌گوید که طالبان حق دارند که به نمایندگی از «مردم خود» و نظام، کرسی افغانستان در سازمان ملل را در اختیار بگیرند و به رسمیت شناخته شوند.

تلاش طالبان برای تصرف کرسی افغانستان در سازمان ملل تا اکنون ناکام بوده است. به‌تازگی کمیته‌ی اعتباردهی سازمان ملل، بررسی اعتبارنامه‌ی افغانستان را برای سومین‌بار به تعویق انداخته است. این تصمیم به این معنا است که نماینده‌ی حکومت پیشین افغانستان همچنان نماینده‌ی این کشور در سازمان ملل باقی‌ مانده است.

سخن‌گوی طالبان با انتقاد از این تصمیم گفته است: «اگر این حق مردم افغانستان داده نمی‌شود، بدون شک که تقاضای عدالت از این سازمان نداریم. سازمانی که متأسفانه زیر فرمان قدرت‌های بزرگ کار می‌کند و بر اساس منافع آن‌ها پیش‌ می‌رود، قضایای دنیا و کشورها را بی‌طرفانه نمی‌تواند بررسی کند. پس امیدواری هم از آن سازمان دیده نمی‌شود.»

سخن‌گوی طالبان می‌گوید که زندگی مردم افغانستان «وابسته به کدام کشور و سازمان نیست و منابع در کشور وجود دارد و مشکلات با استفاده از این منابع حل می‌شود».

این در حالی است که بیش از نیمی از جمعیت کشور به کمک‌های جهانی نیاز دارند.

سخن‌گوی طالبان آموزش و کار زنان را موضوع «کوچک» و انحرافی خواند

طالبان خطاب به سازمان ملل: ما را از لیست سیاه خود خارج کنید

حمایت سازمان ملل از تعویق تصمیم‌گیری درباره‌ی کرسی افغانستان؛ طالبان: عادلانه نیست

رزا اوتنبایوا، نماینده‌ی ویژه دبیرکل سازمان ملل در افغانستان در نشست شورای امنیت این سازمان که شام دیروز (چهارشنبه، ۲۹ قوس) برگزار شد گفته است که وضعیت بشری در افغانستان همچنان نگران‌کننده است.

 

او افزوده است: «ما وارد زمستانی می‌شویم که در آن بیش از ۲۰ میلیون نفر به کمک‌های بشردوستانه وابسته هستند.»

 

نماینده‌ی ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد گفته است که با توجه به کاهش بودجه برای کمک‌های بشردوستانه در سال جاری، بسیاری از شهروندان نیازمند افغانستان نسبت به سال گذشته آسیب‌پذیرتر هستند.

 

اوتنبایوا در سخنرانی‌اش همچنین گفته است که باید از تمایل طالبان برای گفت‌وگو‌ با جامعه‌ی بین‌المللی استفاده‌ی بیشتری صورت گیرد.

 

نماینده‌ی ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد برای افغانستان افزوده است: «گفت‌وگو مشروعیت نمی‌بخشد، می‌توان از آن برای ابراز عدم تأیید و در عین حال تشویق به تغییر استفاده کرد.»

شاهد

خبرگزاری #شاهد با دریافت جواز شماره ۴۶۳ وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان در کنار دیگر رسانه های کشور با درک شرایط کنونی افغانستان، مصمم است پرچم #بیطرفی را بر دوش داشته باشد. ما بر این باور هستیم که #آگاهی از شرایط می‌تواند #آزادی را به دنبال داشته باشد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا